8 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-62:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). Two major components of system software are:

a)    The operating system and system utilities
b)    Application software and system utilities
c)    Primary memory and storage
d)    The operating system and applications software
e)    None of these


2). Which of the following may be necessary for you to do after you install new application software?
a)    turn the computer power switch off and then back on
b)    Do a cold boot
c)    Press Shift + Alt + Del
d)    Do a warm boot
e)    None of these


3). The power-on self-test _____
a)    Checks for upgrades to the application software
b)    Verifies that the computer hardware is working properly
c)    Is able to provide easy – to- follow on- screen instructions to correct hardware problems
d)    Is conducted after the BIOS instructions are placed in memory
e)    None of these


4). Input, processing, output, and storage are collectively referred to as:
a)    The system cycle
b)    The information processing cycle
c)    The system unit
d)    communication
e)    None of these


5). Which of the following is NOT part of the motherboard?
a)    System clock
b)    Connector
c)    CPU
d)    Chipset
e)    None of these


6). An example of a wireless medium that sends data through the air or space is:
a)    Fiber – optic cable
b)    Coaxial cable
c)    Twisted pair
d)    Microwaves
e)    None of these


7). To reverse the effect of your last action in word ______
a)    Use the cut command
b)    Use the Undo command
c)    Press the delete key
d)    Use the Redo command
e)    None of these


8). Information that comes from an external source and fed into computer software is called _____
a)    Output
b)    Input
c)    Throughput
d)    Reports
e)    None of these


9). The basic unit of a worksheet into which you enter data in Excel is called a _
a)    tab
b)    box
c)    range
d)    cell
e)    None of these


10). All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPY
a)    hackers
b)    viruses
c)    Spam
d)    identity theft
e)    None of these



Answers:
1).a)   2).d)  3).b)  4).b)  5).b)  6).d)  7).b)  8).b)  9).d)  10).c)






 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">