9 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-63:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). A PDA’s memory contents remain intact when it is turned off because:
a)    A battery keeps current available for RAM
b)    The memory contents are synchronized with a desktop
c)    The memory contents are copied to flash cards
d)    The memory contents are stored in ROM
e)    None of these


2). A network of geographically distant computers and terminals is called a
a)    Integrated Services Digital Network (ISDN)
b)    Metropolitan area network (MAN)
c)    Wide Area Network (WAN)
d)    Local Area Network (LAN)
e)    None of these


3). One byte represents:
a)    Eight characters
b)    Eight bits
c)    A single digit with two possible states
d)    A word
e)    None of these


4). Saving files in HTML format:
a)    Makes it possible for anyone to view the file in a Web Browser
b)    Increases file conversion costs
c)    Decreases software compatibility
d)    All of the above
e)    None of these


5). Which of the following would NOT be performed with application software?
a)    Financial report sent to investors
b)    Hard disk cleanup
c)    Charts for a sales meeting presentation
d)    Customer list used for mailing invoices
e)    None of these


6). Which of the following statements is TRUE about the public switched telephone network (PSTN)?
a)    PSTN is a packet-switching network
b)    PSTN is comprised of a variety of physical media, including twisted pair and fiber optic cable
c)    PSTN is exclusively a digital network system
d)    PSTN is only used for voice transmissions, while the Internet is used fo0r data transmissions
e)    None of these


7). Which of the following best describes the difference between the Internet and the World Wide Web?
a)    The Internet is the collection of computers, while the World Wide Web is the wiring and transmission protocols that connect them
b)    The Internet carries traffic for schools, government offices, and other public organizations, while the World Wide Web carries commercial traffic
c)    The Internet consists of software programs such as e-mail and IRC, while the World Wide Web is a collection of Web pages
d)    The Internet is the physical network of global computers, while the World Wide Web is many hypertext documents distributed globally over many computers
e)    None of these


8). Which of the following runs on a user’s local computer and is used to request and display Web pages?
a)    FTP
b)    Web Browser
c)    Web Browser
d)    HTML
e)    None of these


9). Which of the following computer types is most powerful?
a)    Professional workstation
b)    Internet appliance
c)    Desktop computer
d)    Network computer
e)    None of these


10). Which of the following is the most frequently used input device?
a)    Microphone
b)    Scanner
c)    Touch screen
d)    Mouse
e)    None of these


Answers:
1).a)   2).c)  3).b)  4).a)  5).b)  6).b)  7).d)  8).b)  9).a)  10).d)







 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">