10 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-64:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Who developed Integrated Chip?
a)    Robert Nayak
b)    C Babbage
c)    JS Kilby
d)    CV Raman
e)    None of these


2). Speed of third generation computer is
a)    milli sec (10-3)
b)    micro sec (10-6)
c)    nano sec (10-9)
d)    pico sec (10-12)
e)    None of these


3). Artificial intelligence is an example of
a)    First generation computer
b)    Second generation computer
c)    Third generation computer
d)    Fourth generation computer
e)    Fifth generation computer


4). First super computer of the world is
a)    CRAY – 1
b)    PARAM
c)    Tianhe-2
d)    IBM – 370
e)    HP – 9000


5). CPU can directly understand this language
a)    C
b)    Assembly
c)    Machine language
d)    Java
e)    None of these


6). Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU?
a)    Mass memory
b)    Internal memory
c)    Non-Volatile memory
d)    PROM
e)    None of these


7). The most frequently used instructions of a computer program are likely to be fetched from
a)    hard disk
b)    cache memory
c)    RAM
d)    ROM
e)    None of these


8). The main circuit-board of the system unit is
a)    computer program
b)    control unit
c)    mother board
d)    RAM
e)    None of these


9). What type of devices are computer speakers or headphones?
a)    Input
b)    Input/Output
c)    Software
d)    Storage
e)    Output


10). The OCR is used for the preparation of
a)    electricity bills
b)    insurance premium
c)    telephone bills
d)    All of the above
e)    None of these


Answers:
1).c)   2).c)  3).e)  4).a)  5).c)  6).b)  7).b)  8).c)  9).e)  10).d)






 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">