11 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-64:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). USB refers to
a)    a storage device
b)    a processor
c)    a port type
d)    a serial bus standard
e)    None of these


2). A nibble is equal to ____ bits.
a)    4
b)    8
c)    16
d)    32
e)    64


3). The term ‘gigabyte’ refers to
a)    1024 bytes
b)    1024 kilobytes
c)    1024 megabytes
d)    1024 terabytes
e)    None of these


4). The technique that extends storage capacities of main memory beyond the actual size of the main memory is called
a)    multitasking
b)    virtual storage
c)    multiprocessing
d)    multiprogramming
e)    switching


5). Flash Drive is a
a)    software
b)    hardware
c)    ROM
d)    RAM
e)    None of these


6). A hexa digit can be represented by
a)    three binary (consecutive) bits
b)    four binary (consecutive) bits
c)    eight binary (consecutive) bits
d)    sixteen binary (consecutive) bits
e)    None of these


7). MSD refers as
a)    Most Significant Digit
b)    Many Significant Digit
c)    Multiple Significant Digit
d)    Most Significant Decimal
e)    None of these


8). Binary system is also called
a)    base one system
b)    base two system
c)    base system
d)    binary system
e)    None of these


9). ASCII Stands for
a)    American Special Computer for Information Interaction
b)    American Standard Computer for Information Interchange
c)    American Special Code for Information Interchange
d)    American Special Computer for Information Interchange
e)    American Standard Code for Information Interchange


10). Today’s mostly used coding system is / are
a)    ASCII
b)    EBCDIC
c)    BCD
d)    Both ‘1’ and ‘2’
e)    All of these


Answers:

1).c)   2).a)  3).c)  4).b)  5).b)  6).b)  7).a)  8).b)  9).e)  10).d)






 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">