12 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-65:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). The _____ tells the computer hoe to use its components.
a)    utility
b)    application
c)    operating system
d)    network
e)    None of these


2). What does CO stands in COBOL?
a)    Common Object
b)    Common
c)    Common Operating
d)    Computer Oriented
e)    None of these


3). A computer cannot ‘boot’ if it does not have the
a)    compiler
b)    loader
c)    operating system
d)    assembler
e)    None of these


4). The function of an assembler is
a)    to convert basic language into machine language
b)    to convert high level language into machine language
c)    to convert assembly language into machine language
d)    to convert assemble language into high level language
e)    None of these


5). Each model of a computer has a unique
a)    assembly of a computer
b)    machine language
c)    high level language
d)    all of the above
e)    none of these


6). Which command is used to delete file from a directory in DOS?
a)    REN
b)    DEL
c)    CD
d)    MD
e)    None of these


7). _____ is the future for scheduling and multi-programming to provide an economical interactive system of two or more users.
a)    Time sharing
b)    Multi-tasking
c)    Time tracing
d)    multi –processing
e)    None of these


8). In DOS, the DIR command is used to
a)    Display contents of a file
b)    delete files
c)    display list of files and subdirectories
d)    copy files
e)    None of these


9). Which one of the following is an MS-DOS external command?
a)    DIR
b)    COPY
c)    FORMAT
d)    PROMPT
e)    None of these


10). Which of the following commercial software products are examples of operating system software and application software, respectively?
a)    Microsoft windows XP and Microsoft word
b)    Microsoft office XP and Microsoft windows XP
c)    MS DOS and Microsoft windows XP
d)    UNIX and LINUX
e)    UNIX and Java



 Answers:
1).c)   2).b)  3).c)  4).c)  5).b)  6).b)  7).a)  8).c)  9).c)  10).a)






 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">