15 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-67:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). In which of the following form, data is stored in computer ?
a)    Decimal
b)    Binary
c)    HexaDecimal
d)    Octal
e)    None of these


2). Where as a computer mouse moves over the table surface, the trackball is
a)    Stationary
b)    Difficult to move
c)    Dragged
d)    Moved in small stems
e)    None of these


3). Which of the following memory is non-volatile?
a)    SRAM
b)    DRAM
c)    ROM
d)    All of the above
e)    None of these


4). Which of following is used in RAM ?
a)    Conductor
b)    Semi Conductor
c)    Vaccum Tubes
d)    Transistor
e)    None of these


5). Which one of the following input device is user-programmable?
a)    Dumb terminal
b)    Smart terminal
c)    VDT
d)    Intelligent terminal
e)    None of these


6). Who was the Founder of Bluetooth ?
a)    Ericson
b)    Martin Cooper
c)    Steve Jobs
d)    Apple
e)    None of these


7). Time during which a job is processed by the computer is:
a)    Execution Time
b)    Delay Time
c)    Real Time
d)    Waiting Time
e)    None of these


8). Who was the father of Internet ?
a)    Chares Babbage
b)    Vint Cerf
c)    Denis Riche
d)    Martin Cooper
e)    None of these


9). A name or number used to identify a storage location is called
a)    A byte
b)    A record
c)    An address
d)    All of above
e)    none of these


10). Which of the following is a secondary memory device?
a)    Keyboard
b)    Disk
c)    ALU
d)    Mother board
e)    CPU


Answers:
1).b)   2).a)  3).c)  4).b)  5).d)  6).a)  7).a)  8).b)  9).c)  10).b)








 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">