16 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-68:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). In which year, the Microsoft company was founded
a)    1972
b)    1975
c)    1980
d)    1984
e)    None of these


2). What is an icon?
a)    It is some action performed when something like menu or button is clicked
b)    It is small graphical image which is used to represent an application, command or a tool
c)    Both (a) and (b)
d)    A folder
e)    None of these


3). PowerPoint presentations are widely used as
a)    note outlines for teachers
b)    project presentations by students
c)    communication of planning
d)    All of above
e)    none of these


4). Which tab is not available on left panel when you open a presentation?
a)    Outline
b)    Slides
c)    Notes
d)    All of above are available
e)    None of these


5). Who is known as the founder of IBM Company?
a)    Steve Jobs
b)    Thomas J. Watson
c)    Nolan Bushnell
d)    Alan Turing
e)    None of these


6).  When a language has the capability to produce new data types, it is said to be
a)    reprehensible     
b)    encapsulated
c)    overloaded         
d)    extensible
e)    None of these


7).  ______ means to enlarge a window to its maximum area so that it will full entire desktop.
a)    Maximise
b)    Zoom
c)    Enlarge   
d)    Extend
e)    None of these


8). If the displayed system time and date is wrong, you can reset it using
a)    Write
b)    Calendar
c)    Write file
d)    Control panel
e)    None of these


9). World Wide Web is being standard by
a)    Worldwide corporation
b)    W3C
c)    World Wide Consortium
d)    World Wide Web Standard
e)    None of these


10). What program runs first after computer is booted and loading GUI?
a)    Desktop Manager
b)    File Manager
c)    Windows Explorer
d)    Authentication
e)    None of these



Answers:
1).b)   2).c)  3).d)  4).c)  5).b)  6).a)  7).a)  8).d)  9).b)  10).d)





 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">