14 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-66:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1).  What is the main folder on a storage device called?
a)    Interface
b)    Root directory
c)    Platform
d)    Device driver
e)    None of these


2).  The errors that can be pointed out by the compiler are
a)    Syntax error
b)    Symantic error
c)    Logical error
d)    Internal error
e)    None of these


3). In addition to keying data directly into a database, data entry can also be done from a (an)
a)    field
b)    table
c)    data dictionary
d)    input form
e)    None of these


4).  What is the control unit's function in the CPU?
a)    To transfer data to primary storage .
b)    To store program instructions.
c)    To perform logic functions.
d)    To decode program instructions.
e)    None of these


5). A word processor would most likely be used to do which of the following?
a)    Doing a computer search in the media centre
b)    Keeping an account of money spent
c)    Maintaining an inventory
d)    Typing a biography
e)    None of these


6).  What do you use to create a chart?
a)    Pie Wizard
b)    Excel Wizard
c)    Data Wizard
d)    Chart Wizard
e)    None of these


7).  The command that is used to format a drive through command prompt is
a)    Scan disk
b)    X Format
c)    Chkdisk
d)    Format
e)    None of these


8).  One Gigabyte is Approximately equal is
a)    1000,000 bytes
b)    1000,000,000 bytes
c)    1000,000,000,000 bytes
d)    None of these


9).  In database, a field is a
a)    table of information
b)    label
c)    group of related records
d)    category of information
e)    None of these


10). Which of the following is not an example of Operating System?
a)    Windows 98
b)    BSD Unix
c)    Microsoft Office XP
d)    Red Hat Linux
e)    None of these



Answers:
1).b)   2).a)  3).d)  4).c)  5).d)  6).d)  7).d)  8).b)  9).c)  10).c)






 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">