30 Nov 2016

Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam 2016/17

A Bank has opened a new branch in location. The company has implemented CISCO routers on the network that are configured with the frame relay in capsulation for data transmission. The network administrator wants to measure the speed at which the access link is clocked. Which parameter will be used to measure it
Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam 2016/17 (Set-3):
Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1). Schmitt Trigger is used for ________
a)    Voltage to  frequency conversion
b)    Changing the level of the signal
c)    Squaring a wave
d)    All of these
e)    None of these


2). To represent a function in a truth table we need a list of the ______ combination of the n binary variables.
a)    n × n
b)    2n
c)    2n
d)    nn
e)    None of these


3). Fastest memory is ______.
a)    RAM
b)    ROM
c)    CPU
d)    Cache Memory
e)    None of these


4). The preliminary evaluation of top-down design before programs are written is referred to as _______
a)    Informal design review
b)    Formal design review
c)    Structured walk through
d)    Scheduled review
e)    None of these


5). Mosaic is ________.
a)    Browser of Lynx
b)    Browser of Unix
c)    Browser of netscape
d)    Browser of Window
e)    None of these


6). The two operators && and | | are ________.
a)    Arithmetic Operators
b)    Equality Operators
c)    Logical Operators
d)    Relational Operators
e)    None of these


7). Which of the following two files are used during operation of the RDBMS?
a)    Query language and utilities
b)    Data Manipulation language and query language
c)    Data dictionary and transaction log
d)    Data dictionary and query language
e)    None of these


8). A microprocessor is ALU?
a)    And control unit on a single chip
b)    And memory on a single chip
c)    Register unit and I/O device in a single chip
d)    Register unit and control unit on a single chip
e)    None of these


9). The following sequence of the operations is performed on a stack PUSH(10), PUSH(20), POP, PUSH(10), PUSH(20), POP, POP, POP, PUSH(20), POP the sequence of the values popped out is ________.
a)    20, 10, 20, 10, 20
b)    20, 20, 10, 10, 20
c)    10, 20, 20, 10, 20
d)    20, 20, 10, 20, 10
e)    None of these


10). In which of the following types of CRT technology flood guns bombard the phosphorus surface of the tube?
a)    Direct view storage tube
b)    Refresh – vector CRT
c)    Raster scan CRT
d)    Stroke CRT
e)    None of these


Answers:                         
1). d) 2). c) 3). d) 4). a) 5). b) 6). c) 7). c) 8). c) 9). b) 10). a)

 For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">