29 Nov 2016

Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam 2016/17

A Bank has opened a new branch in location. The company has implemented CISCO routers on the network that are configured with the frame relay in capsulation for data transmission. The network administrator wants to measure the speed at which the access link is clocked. Which parameter will be used to measure it
Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam 2016/17 (Set-2):
Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


1). An n stage ripple counter can upto:
a)    2n       
b)    2n - 1
c)    n
d)    2n - 1
e)    None of these


2). Which URL is used to link to multimedia?
a)    Hypermedia
b)    Hyperlink
c)    Hypertext
d)    HTML
e)    None of these


3). MS USS is a quick and inexpensive way to ensure that your network is protected from _______ and hacks targeting your window installation.
a)    Trojans
b)    Worms
c)    Both a and b
d)    Pointer
e)    None of these


4). 802.5 topology is called _____
a)    Ethernet
b)    Token bus
c)    Token ring
d)    Star
e)    None of these


5). What is the first activity of the prototype model?
a)    Designing of a test model
b)    Requirement gathering
c)    Testing of model
d)    All of these
e)    None of these


6). Which of the following transmission systems provide the highest data rate to individual device?
a)    Computer bus
b)    Tele phone lines
c)    Voice and model
d)    lease lines
e)    None of these


7). RAD is a linear sequential software development process model. RAD is an acronym for-
a)    Rapid Application Development
b)    Rapid Action Development
c)    Rough Application Development
d)    Rough Action Development
e)    None of these


8). The TI channel provides a group of ______ DSos.
a)    16
b)    24
c)    32
d)    64
e)    None of these


9). Black Box testing sometimes called ______.
a)    Data flow testing
b)    Loop testing
c)    Behavioural testing
d)    Graph based testing
e)    None of these


10). A full binary tree with n non leaf nodes contain ________.
a)    log2n nodes
b)    n+1 nodes
c)    2n nodes
d)    2n+1 nodes
e)    None of these


Answer:
1) b)  2) a)  3)  c)  4) c)  5) b)   6) a)   7) a)  8) b)   9)  c)  10)  d)  








 For More IBPS SO (IT Officers) Professional Knowledge Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">