28 Nov 2016

Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam 2016/17

A Bank has opened a new branch in location. The company has implemented CISCO routers on the network that are configured with the frame relay in capsulation for data transmission. The network administrator wants to measure the speed at which the access link is clocked. Which parameter will be used to measure it
Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam 2016/17 (Set-1):
Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1). A Bank has opened a new branch in location. The company has implemented CISCO routers on the network that are configured with the frame relay in capsulation for data transmission. The network administrator wants to measure the speed at which the access link is clocked. Which parameter will be used to measure it?
a)    Access rate
b)    Access link rate
c)    Access clock speed
d)    Access speed
e)    Access loop


2)._______ is when the more power – hungry components, such as the monitor and the hard drive, are put in idle.
a)    Hibernation
b)    Power-down
c)    Standby mode
d)    The shutdown procedure
e)    None of these


3). A(n) ______________ is a combination of hardware and software that facilitates the sharing of information between computing devices.
a)    Network
b)    Peripheral
c)    Expansion board
d)    Digital device
e)    None of these


4). When representing any algebraic expression E, which uses only binary operations in a 2 - tree
a)    The variables and operation in E will appear only in internal nodes
b)    The variables and operation in E will appear only in external nodes
c)    The variable in E will appears as external nodes and operations in internal nodes.
d)    The operation in E will appear as external nodes and variable in internal nodes
e)    The operation in E will appear as either internal or external nodes while the variable will be constant.


5). The average number of key comparisons done in a successful sequential search in list of length n is
a)    Log(n + 1)
b)    (n – 2) / 2
c)    n / 2
d)    (n + 1) / 2
e)    Log n


6). Surgeons can perform delicate operations by manipulating devices through computers instead of doing so manually. This technology is known as
a)    Robotics
b)    Computer forensics
c)    Simulation
d)    Forecasting
e)    None of these


7). Which of the following computer languages is used for artificial intelligence?
a)    FORTRAN
b)    PROLOG
c)    C
d)    COBOL
e)    BASIC


8). How many digits of the DNIC (Data Network Identification Code) identify the country?
a)    First three
b)    First four
c)    First five
d)    First six
e)    First two


9). Which of the following conditions is used to transmit two packets over a medium at the same time?
a)    Contention
b)    Collision
c)    Synchronous
d)    Asynchronous
e)    None of the above


10). Which of the following TCP / IP protocol is used for transferring electronic mail messages from one machine to another?
a)    FTP
b)    SNMP
c)    SMTP
d)    RPC
e)    None of these


Answers:
1). a)  2). c)  3). a)  4). c)  5). d)  6). a)  7). b)  8). a)  9). b)  10). c)





0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">