23 Nov 2016

Practice Cloze Test from "The Hindu" Editorial (Dated- 23rd Nov 2016)

Practice Cloze Test  from "The Hindu" Editorial (Dated- 23rd Nov 2016)
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming IBPS RRB/ Clerk Exam 2016 from “THE HINDU” Editorial Page. Candidates can use this material for their preparations.


Cloze Test Based on “The Hindu Editorial” (Dated- 23rd Nov 2016)

PITCHING REFORM AT THE BCCI
It is disconcerting (1) the administrative affairs of Indian cricket should continue to be embroiled in controversy in the midst of a packed and interesting home season. Not many can (2) about the manner in which cricketing matters are being (3), but the intransigence shown by the office-bearers of the Board of Control for Cricket in India in not constructively (4) the reforms recommended by the Supreme Court-appointed R.M. Lodha Committee is getting to be tiresome. These recommendations, including those barring ministers, bureaucrats and anyone above the age of 70 from holding office in cricket’s administrative body, are now binding on the BCCI after the Supreme Court (5) the report. The Justice Lodha Committee has been grappling with a set of reluctant office-bearers who claim they cannot (6) the State units affiliated to the BCCI to accept all the norms. Some associations are said to be (7) to accept the age ceiling and the one-State, one-vote norm. (8) its latest report, the Committee has asked for the removal of all those who fall foul of its bar on various grounds. In addition, it has asked for an observer to be (9) to ‘guide’ the Chief Executive Officer in running the BCCI, particularly with (10) to contracts, transparency norms and the audit of domestic, international and IPL matches.

1).
a)   to  
b)   for  
c)   that  
d)   of 
e)   over

2).
a)   complain   
b)   praise    
c)   tell   
d)   speak  
e)   discuss

3).
a)   organized  
b)   managed  
c)   decided  
d)   analyzed  
e)   considered

4).
a)   considering 
b)   taking  
c)   looking  
d)   watching   
e)   accepting

5).
a)   received    
b)   accepted  
c)   established  
d)   recognized  
e)   renowned

6).
a)   make  
b)   impact   
c)   constraint   
d)   force  
e)   accept

7).
a)   unwilling  
b)   ready   
c)   against  
d)   resistant   
e)   prepared

8).
a)   From   
b)   By   
c)   In   
d)   Because of   
e)   On

9).
a)   selected  
b)   appointed 
c)   confirmed    
d)   rejected 
e)   engaged

10).
a)   respect   
b)   reference   
c)   a view  
d)   regard 
e)   effect

ANSWERS:
1. c    2. a   3. b    4. e    5. b    6. d    7. a    8. c    9. b    10. d




 

For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">