1 Nov 2016

Practice English Questions for IBPS PO/RRB/Clerk 2016 with Explanation

Practice English Questions for IBPS PO/RRB/Clerk 2016 with Explanation
Practice English Questions for IBPS PO/RRB/Clerk 2016 Set-35:
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming IBPS PO/ RRB/ Clerk Exam 2016. Candidates can use this material for their preparations.


Directions (Q. 1-10): Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e). (Ignore errors of punctuation, if any)

1). Many decision – making problems (a)/ involve a number of (b)/ objectives, and often (c)/ these objectives conflicts. (d)/ No error (e)

2). Went are the days when (a)/ the leader barked instructions (b)/ and his minions scurried (c)/ to carry them out.  (d)/ No error (e)

3). A disabled child (a)/ has defined as  (b)/ one who is unable to (c)/ ensure necessities by himself. (d)/ No error (e).

4). The management of the organisation (a)/ must be willing to pass up (b)/ short-term gains for (c)/ long-term strategic benefit. (d)/ No error (e)

5). Having said that (a)/ let me further clarity (b)/ that this model may (c)/ not always work. (d)/ No error (e).

6). The principle of equal justice (a)/ for all is one of (b)/ the cornerstones of our (c)/ democratic way of life. (d)/ No error (e).

7). The trust has succeeded  (a)/ admirably in raising (b)/ money for  (c)/ its fature programmes. (d)/ No error (e).

8). Honesty, integrity and being intelligent (a)/ are the qualities which (b)/ we look for when (c)/ we interview applicants. (d)/ No error (e).

9). In order to save petrol,  (a)/ motorists must have to (b)/ be very cautious (c)/ while driving along the highways. (d)/ No error (e).

10). If the by-stander had not been (a)/ familiar with first-aid techniques (b)/ the driver which had met (c)/ with the accident would have died. (d)/ No error (e).
Solution:

 Answers:
1).d)   2).a)  3).b)  4).b)  5).e)  6).b)  7).e)  8).a)  9).b)  10).c) 





 


For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">