6 Nov 2016

Practice Sets on Quantitative Aptitude (Simplification) | IBPS PO Mains Spl – Download in PDF

Practice Sets on Reasoning Puzzles – (Circular-Row-Straight Line-Floor) | IBPS PO Mains Spl – Download in PDF
Practice Sets on Quantitative Aptitude (Simplification) | IBPS PO Mains Spl – Download in PDF:
Dear Readers, Here we have given the important practice set questions on Quantitative Aptitude (Simplification), aspirants those who are preparing for the examination can also download in pdf and make use of it.

Directions (1 – 10): What should come in place of the question mark (?) in the following questions?

1). 48% of 4800 + 24% of 1260 =?
a)   2606.66
b)   2556.65
c)   2566.56
d)   2286
e)   None of these

2). 4572 × 195 − 765432 = ? + 65126
a)   50432
b)   55242
c)   60982
d)   71532
e)   None of these

3). (38/85) x (255/114) ÷ (19/5) + (14/19) = ?
a)   7/14
b)   17/15
c)   1
d)   8/15
e)   None of these

4). 6241 + 3284 + 1923 + 2187 + 3268 + 3147 =?
a)   21040
b)   20050
c)   21150
d)   22150
e)   None of these

5). (5)³ – (3.75)³ – (1.25)³– 3(3.75) (6.25) = ?
a)   0
b)   1
c)   -1
d)   -2.5
e)   None of these

6). 4571 × 72 = ? × 18 + 3621 × 36
a)   8020
b)   10000
c)   11042
d)   11054
e)   None of these

7).7/11 of 6908 − 4/9 of 7704 = ? × 72
a)   9.33
b)   13.5
c)   17
d)   21.5
e)   None of these

8). (1/3) of (5/7) of (5/11) of ? = 325
a)   3003
b)   3030
c)   3300
d)   3001
e)   None of these

9).20 % 650 + 150 %  ? =  2005
a)   1254
b)   1253
c)   1251
d)   1250
e)   1255

10).11.001 × ? × 25.875 = 678543
a)   2380
b)   2381
c)   2382
d)   2383
e)   2384

Directions (11 – 20): What approximate value should come in place of the question mark (?) in the following questions? (You are not expected to calculate the exact value.)

11). 25.675% of 1321 + 64.328% of 4001= ___?__
a)   2912
b)   3016
c)   3126
d)   3254
e)   3348

12). 64.66 ÷ 11.31 × 5.25 = ___?__
a)   30
b)   35
c)   39
d)   42
e)   45

13). 8.94% of 540 – 9.2% of 324 = ?
a)   32
b)   34
c)   37
d)   44
e)   41

14).√224 x 12.05 + ³√342 x 4 = ?
a)   218
b)   168
c)   208
d)   226
e)   145

15). (6791 + 5438 + 4624) ÷ (67 + 53 + 49) = ?
a)   86
b)   90
c)   100
d)   120
e)   140

16). (679.99 ÷ 17.01 + 564.01 ÷ 46.99) = ?
a)   48
b)   52
c)   58
d)   62
e)   74

17).1599.23 ÷39.26 × 288.99 – 345.82 + 423.56 = ?
a)   15667
b)   11927
c)   12579
d)   10674
e)   13897

18). 89.988% of 699.9 + 50.002% of 999.99 – 170.015 = ?
a)   950
b)   930
c)   960
d)   970
e)   980

19). 6999 ÷ 70.005 x 94.998 = ? x 19.999
a)   475
b)   380
c)   640
d)   720
e)   575

20). 43931.03 ÷ 2011.02 x 401.04 = ?
a)   7500
b)   8300
c)   8800
d)   8850
e)   8890

Answers:

1)e   2)c   3)a   4)b   5)a   6)c   7)b   8)a   9)d   10)d 11)a 12)a 13)c 14)c 15)c 16)b 17)b 18)c 19)a   20)c



0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">