2 Dec 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-13:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1).  VDU stands for ?
a)    Video display unit
b)    Visual data unit
c)    Vita display unit
d)    Visual display unit
e)    None of these


2). The size of commonly used floppy disk is
a)    4.5"
b)    3.5"
c)    3.25"
d)    5.5"
e)    None of these


3).The parity bit is added for the purpose of
a)    Coding
b)    Error detection
c)    Controlling
d)    Indexing
e)    None of these


4). A stack in a digital computer is a part of the ?
a)    ALU
b)    Memory unit
c)    Conrtol Unit
d)    Monitor
e)    None of these


5). The 'IC' chip, used in computers, is made of

a)    Chromium
b)    Iron Oxide
c)    Silica
d)    Silicon
e)    None of these


6). Graphic interfaces were first used in a Xerox product is called
a)    Ethernet
b)    Inter LISP
c)    Small talk
d)    Zeta LISP
e)    None of these


7).  A traditional cable TV network transmits signals ______
a)    upstream and downstream
b)    upstream
c)    downstream
d)    None of these
e)    cannot be determined


8).  A USB communication device that supports data encryption for secure wireless communication for ____________________
a)    wide area network (WAN)
b)    metropolitan area network (MAN)
c)    campus area network (CAN)
d)    wireless LAN
e)    None of these


 9). What is another name for a shared network?
a)    Broadband router
b)    WAP
c)    Hub
d)    Switch
e)    None of these


10). An error is also known as:
a)    Bug
b)    Debug
c)    Cursor
d)    Icon
e)    None of these


Answers:
1).d)   2).b)  3).b)  4).b)  5).d)  6).a)  7).c)  8).b)  9).c)  10).a)







 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">