1 Dec 2016

Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam 2016/17

A Bank has opened a new branch in location. The company has implemented CISCO routers on the network that are configured with the frame relay in capsulation for data transmission. The network administrator wants to measure the speed at which the access link is clocked. Which parameter will be used to measure it
Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam 2016/17 (Set-4):
Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO (IT Officer) Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


1). LCD (liquid crystal display)
a)    It is used in small system like calculators, laptop
b)    It is non emissive device which produce a picture by passing polarized light from the surrounding or from a internal light source through a liquid crystal material that can be aligned to either block or transmit the light.
c)    LCD refers to those compounds which have a crystalline arrangement of molecules
d)    All of the above
e)    None of these


2). A/ An ……. Is a collection of items into which items can be inserted arbitrarily and from which only the smallest item can removed
a)    Ascending Priority Queue
b)    Descending priority Queue
c)    Double Queue
d)    Linear Queue
e)    None of these


3). A binary counter is
a)    Combination circuit
b)    Sequential circuit
c)    Encoder
d)    Decoder
e)    None of these


4). The maximum number of nodes in a binary tree of depth k is
a)    2k - 1
b)    3k - 1
c)    2k + 1
d)    2k + 1 - 1
e)    None of these


5). The program counter in a 8085 microprocessor is a 16  bit register because
a)    It counts 16 bit at a time
b)    There are 16 address times
c)    It facilitates the user storing 16 bit data temporarily
d)    It has to fetch two 8 bit data at a time
e)    None of these


6). Second normal from (2 NE) relation should:
a)    Be in 1 NE
b)    Not have a composite key
c)    Not have attributes dependent on key attributes
d)    Not have attributes dependent on one another
e)    None of these


7). The keyword struct and class differ in C++ context
a)    Struct is used in C where as class in used in C++
b)    Struct can not have member functions where as a class can have
c)    Struct has default private
d)    All of the above
e)    None of these


8). A simple protocol used for fetching e-mail from a remote mailbox is ….. which is defined in RFC 1225?
a)    Interactive Mail Access Protocol (IMAP)
b)    Distributed Mail Access Protocol (DMSP)
c)    Post Office Protocol (POP3)
d)    Pretty Good Protocol (PrGP)
e)    None of these


9). The …. Channels transmit data at a speed of 64kb/s
a)    R
b)    D
c)    S
d)    B
e)    None of these


10). When a user delete a file empties the recycle bin what happens to the file?
a)    Sector of hard Drive are blanked / erased
b)    Clusters are flushed
c)    The file is moved to C: / windows / temp
d)    Associated entries in the FAT are removed
e)    None of these


Answer:
1) d)  2) a)   3) b)   4) a)  5) a)  6) a)   7) c)  8) c)  9) d)   10) d)   






 For More IBPS SO (IT Officers) Professional Knowledge Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">