23 May 2017

General Awareness Questions Asked in NIACL Assistant Mains Exam Held on 23rd May 2017

General Awareness Questions Asked in NIACL Assistant Mains Exam Held on 23rd May 2017
General Awareness Questions Asked in NIACL Assistant Mains Exam Held on 23rd May 2017:
Dear Aspirants, Here we have given the list of General Awareness Questions Asked in NIACL Assistant Mains Exam Held on 23rd May 2017. Have a look on it.


1). Theme of tobacco day 2017?
Answer: “Tobacco- A threat to development.”

2). What is the capital of Vietnam?
Answer: Hanoi

3). Union Minister for Human Resource Development?
Answer: Prakash Javadekar

4). World red Cross day is observed on?
Answer: 8th May

5). Currency of Austria?
Answer: Euro

6). Who is Mallika Sarabhai?
Answer: classical dancer

7). Kharagpur power plant place ?
Answer: West Bengal

8). IRDA was established on
Answer: In 1999 Insurance Regulatory and Development Authority (IRDA) was constituted as an autonomous body to regulate and develop the insurance industry. The IRDA was incorporated as a statutory body in April, 2000.

9). Village of books festival held at?
Answer: Maharastra

10). In India Insurance was nationalized on?
Answer: 1973

11). Headquarters of Exide Life Insurance?
Answer: Bangalore

12). LIC was established on?
Answer: 1 September 1956

13). Who is the author of the book “The Ministry of Utmost happiness book”
Answer: Arundhati Roy

14). Headquarters of ILO
Answer: Geneva, Switzerland

15). Who is the regulator Insurance sector?
Answer: Insurance Regulatory and Development Authority (IRDA)

16).Name the Indian classical musician who plays the Sarod?
Answer: Amjad Ali Khan

17). Mohiniyattam is the classical dance of which Indian state 
Answer: Kerala

18). Whats is the venue of BRICS Film Festival 2017
Answer: China

19). Winner of Dronacharya Award 2016 in Cricket
Answer: Raj Kumar Sharma

20). Which state is hosting first National Women’s parliament
Answer: Andhra Pradesh

21). What is Reinsurance?
Answer: In effect, insurance that an insurance company buys for its own protection. The risk of loss is spread so a disproportionately large loss under a single policy doesn’t fall on one company. Reinsurance enables an insurance company to expand its expanding volume; secure catastrophe protection against shock losses; and withdraw a specified time period.

22). What is Accidental insurance
Answer: Accident insurance helps you pay for the medical and out-of-pocket costs that you may incur after an accidental injury. This includes emergency treatment, hospital stays, and medical exams, and other expenses you may face, such as transportation and lodging needs.

23). What is Double insurance
Answer: Situation in which the same risk is insured by two overlapping but independent insurance policies. It is lawful to obtain double insurance, and the insured can make claim to both insurers in the event of a loss because both are liable under their respective polices. The insured, however, cannot profit (recover more than the loss suffered) from this arrangement because the insurers are law bound only to share the actual loss in the same proportion they share the total premium. Also called dual insurance.