27 May 2017

Practice English Questions for Upcoming Exams 2017 (Fill Ups & Error Spot)

Practice English Questions With Explanation for Upcoming Exams 2017 (Error Spot)
[Dated: 27th May] Practice English Questions for Upcoming NICL AO Exam 2017 (Fill Ups & Error Spot) Set-18
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming  Exams 2017. Candidates can use this material for their preparations.


https://www.youtube.com/channel/UC-2Ga6vFz3l4Q-O0jFVnIIg
Directions (Q. 1-5): This sentence has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for the blanks which best fits the meaning of the sentence ass whole.

1). Parents need to encourage their children to look _____ the traditional fields so that a passion can be ______ into a career.
a)   beyond, developed
b)   outside, moved
c)   along, blossom
d)   besides, pushed
e)   within, matured

2). In an _____ to save farmers from the vagaries of monsoon, the government will soon ______ villages with the nearest sources of water.
a)   event, join
b)   efforts, link
c)   endeavour, assign
d)   attack, allot
e)   attempt, connect

3).  _______ green and black tea are obtained from the same plant, there are quite a few significant differences _______ them.
a)   Although, attaching
b)   Since, among
c)   However, in
d)   Though, between
e)   Because, across

4). Sports leagues have ______ sports like kabaddi, football and tennis a leg-up but that may not be ________ to transform Indian sport.
a)   sent, sufficient
b)   thrown, ample
c)   given, enough
d)   set, much
e)   shown, adequate

5). Time and again, worried analysts have ______ of trouble, as debt-laden and spendthrift consumers are _______ to rein in their spending.
a)   thought, eager
b)   alarmed, force
c)   wondered, armed
d)   cautioning, likely
e)   warned, unwilling

Directions (Q. 6-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is 'No error', the answer is e). (Ignore errors of punctuation, if any.)

6). Research shows that people/ who are able to responding/ more quickly to questions are/ perceived as more charismatic.
a)   Research shows that people
b)   who are able to responding
c)   more quickly to questions are
d)   perceived as more charismatic.
e)   No error

7). Banks faced the brunt of public frustration again / as customers found them standing / in queue to withdraw cash after / arrears were credited to accounts.
a)   Banks faced the brunt of public frustration again
b)   as customers found them standing
c)   in queue to withdraw cash after
d)   arrears were credited to accounts.
e)   No error

8). Staying healthy / and high spirited / is not / very difficult.
a)   Staying healthy
b)   and high spirited
c)   is not
d)   very difficult
e)   No error

9). Like against / a fixed interest rate loan, / a floating interest rate loan offers / flexibility to borrowers.
a)   Like against
b)   a fixed interest rate loan,
c)   a floating interest rate loan offers
d)   flexibility to borrowers.
e)   No error

10). The director refused / to meet his critics / and did not respond to / any of their letters.
a)   The director refused
b)   to meet his critics
c)   and did not respond to
d)   any of their letters
e)   No error

Answers:
1)a   2)e   3)d   4)c   5)e   6)b   7)b   8)e   9)a   10)c

Explanation:
6). B) Replace 'responding' with 'respond'
7). B) Replace 'them' with 'themselves'
8). E)
9). A) Replace 'Like against with 'Unlike'

10). C) Delete 'did not'



More Practice English Questions for Upcoming  Exams - Click Here