26 May 2017

Practice English Questions for Upcoming Exams 2017 (Sentence Rearrangement & Sentence Improvement)

Practice English Questions With Explanation for Upcoming Exams 2017 (Error Spot)
[Dated: 26th May] Practice English Questions for Upcoming NICL AO Exam 2017 (Sentence Rearrangement & Sentence Improvement) Set-17
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming  Exams 2017. Candidates can use this material for their preparations.

https://www.youtube.com/channel/UC-2Ga6vFz3l4Q-O0jFVnIIg
Directions (Q. 1-5) : Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.                                                                                                                                  (A) Assuming that all these reasons are true, the fact remains that there is an urgent need to check the accelerated costs and initiate suitable measures.
(B) Some people attribute it to the increasing greediness among the medicos.
(C) The impact of these measures will be visible only after a considerable passage of time.
(D) Healthcare costs have been skyrocketing in our country.
(E) The measures include yoga classes with emphasis on physical and mental exercises and also change in food habits.
(F) Certain others feel that it is because of drastic changes in people's lifestyle and eating habits.

1). Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement ?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

2). Which of the following would be the SECOND statement after rearrangement ?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

3). Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement ?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

4). Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement ?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

5). Which of the following Would be the SIXTH (LAST) statement after rearrangement ?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

Directions (Q. 6-10): In the following questions, a sentence with four words in bold type is given. One of these words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, if any. That word is your answer. If all the words given in bold are correctly spelt and also appropriate in the context of the sentence, select 'All correct' as your answer.

6). The kidnappers asked for ransom and threatened to kill Mr. Gopalan's son if their demands were not met.
a)   kidnappers
b)   ransom
c)   threatened
d)   demands
e)   All correct

 7). Ramesh spiled juice all over Raj's new clothes and did not even care to apologies.
a)   spiled
b)   new
c)   care
d)   apologies
e)   All collect

8). Ravi met with an accidant and broke his leg the day he bought his new car.
a)   met
b)   accidant
c)   broke
d)   bought
e)   All correct

9). Daisy loved children and so she would distribute sweets in an orphanage on her birthday.
a)   loved
b)   distribute
c)   orphanage
d)   birthday
e)   All correct

10). Roshni wanted to play with her pet dog and so she started throwing tantrums.
a)   wanted
b)   play
c)   started
d)   tantrums
e)   All correct

Answers:
1)d   2)b   3)a   4)e   5)c   6)e   7)a   8)b   9)b   10)e



More Practice English Questions for Upcoming  Exams - Click Here