29 Jun 2017

Important Banking Awareness Quizzes (Topic Wise) for Upcoming IBPS Exams 2017

Important Banking Awareness Quizzes (Topic Wise) for Upcoming IBPS Exams 2017
Important Banking Awareness Quizzes (Topic Wise) for Upcoming IBPS Exams 2017:
Dear Readers, Here we have provided the Important Banking Awareness Quizzes based on particular topic, which will help to understand and prepare in a better way. Candidates those who are preparing for upcoming IBPS Exams 2017 can make use of it.


Foreign Direct Investment (FDI)

00:00:00

1. According to A.T. Kearney Foreign Direct Investment (FDI) Confidence Index, India ranks ------- in its FDI.
7
8
9
10
6
1).Last year India ranks 9th in the list.
Answer: B

2. According to A.T. Kearney Foreign Direct Investment (FDI) Confidence Index, ----------------- tops the list.
USA
China
Japan
Germany
Russia
2). A.T. Kearney is an American global management consulting firm that focuses on strategic and operational CEO-agenda issues facing businesses, governments and institutions around the globe. As of December 2016, A.T. Kearney maintains offices in 40 countries.
Answer: A

3. As per 2016 World Investment Report released by the United Nations Conference for Trade and Development (UNCTAD), India ranks------- in the list.
6
7
8
9
10
3). Top 10 Countries are: United States, Hong Kong, China, Ireland, Netherlands, Switzerland, Singapore, Brazil, Canada and India.
Answer: E

4. In India Foreign Direct Investment was introduced in ---------- under Foreign Exchange Management Act (FEMA), driven by then finance minister Manmohan Singh.
1990
1993
1992
1994
1991
4).
Answer: E

5. What is the FDI limit in Non-Banking Finance Companies (NBFC) ?
26%
49%
74%
20%
100%
5).
Answer: E

6. What is the FDI limit of Private Sector Banking?
26%
49%
74%
20%
100%
6). Automatic up to 49%. Government route beyond 49% and up to 74%. Automatic route: By this route FDI is allowed without prior approval by Government or Reserve Bank of India. Government route: Prior approval by government is needed via this route.
Answer: C

7. ------------------ is the maximum FDI limit of Public Sector Banking.
20%
26%
49%
74%
100%
7).
Answer: A

8. Under the Automatic route the maximum FDI limit of Industrial parks is ------------------
20%
26%
49%
74%
100%
8).
Answer: E

9. Under the Automatic route the maximum FDI limit of Agriculture & Animal Husbandry is -----
20%
26%
49%
74%
100%
9).
Answer: E

10. What is the FDI limit in Private Security Agencies?
20%
26%
49%
74%
100%
10).
Answer: D

11. What is the FDI limit in Broadcasting Content Services?
20%
26%
49%
74%
100%
11).
Answer: C

12. What is the FDI limit of Petroleum & Natural Gas (Petroleum refining by the Public Sector Undertakings (PSU))?
20%
26%
49%
74%
100%
12).
Answer: C

13. Under the Automatic route the maximum FDI limit of E- Commerce activities is -----------------
20%
26%
49%
74%
100%
13).
Answer: E

14. What is the FDI limit of Asset Reconstruction Companies?
20%
26%
49%r
51%
100%
14).
Answer: E

15. What is the FDI limit in Multi Brand Retail Trading?
20%
26%
49%
51%
100%
15).
Answer: D

16. What is the FDI limit in Print Media [Publishing of newspaper and periodicals dealing with news and current affairs]?
20%
26%
49%
51%
100%
16).
Answer: B

17. Under the Automatic route the maximum FDI limit of Power Exchanges is -----------------
20%
26%
49%
51%
100%
17).
Answer: C

18. What is the FDI limit of Greenfield Pharmaceuticals?
20%
26%
49%
51%
100%
18). T
Answer: E

19. What is the FDI limit of Infrastructure Company in the Securities Market [in compliance with SEBI Regulations]?
20%
26%
49%
51%
100%
19).
Answer: C

20. Under the Automatic route the maximum FDI limit of Railway Infrastructure is -----------
20%
26%
49%
51%
100%
20).
Answer: E





        
Click here for Topic wise Discussion on Quantitative Aptitude Day-1 
English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)