22 Jun 2017

Important Current Affairs GK Quiz for NICL AO & Upcoming Competitive Exams 2017

Important Current Affairs GK Quiz for RBI Grade B & Upcoming Competitive Exams 2017
Important Current Affairs GK Quiz for NICL AO & Upcoming Exams 2017 (13th June 2017):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for Upcoming Banking exams can use these questions.




00:00:00

1.Which of the following state government launched “Back to School” programme against child labour?
Telangana
Haryana
Punjab
Andhra Pradesh
Tamil Nadu
1).Krishna District Collector B. Lakshmikantham Inaugurating a week-long campaign against child labour and ‘Back to School’ programme said all children aged below 14 years should be in school under the Right to Education Act, 2009. Persons having information on child labour could alert the officials by calling ‘100’ or ‘1098’, the Collector said.
Answer: D
2.Which of the following complaint number has been alerted by the Andhra Pradesh government against child labour?

100 or 1000
100 or 1089
100 or 1098
100 or 1009
100 or 1008
2).Krishna District Collector B. Lakshmikantham Inaugurating a week-long campaign against child labour and ‘Back to School’ programme said all children aged below 14 years should be in school under the Right to Education Act, 2009. Persons having information on child labour could alert the officials by calling ‘100’ or ‘1098’, the Collector said.
Answer: C

3.Name the person, who topped the Forbes World's Highest-Paid Celebrities List released?
Tom Cruise
Arnold Schwarzenegger
Wills Smith
Jackie Sherrof
Sean Combs
3).The Forbes list of world’s highest-paid celebs is out and has Sean Combs at the top.Shah Rukh Khan,salman khan,akshay kumar are placed in the list. 1st place - Sean Combs $130 Million (Musicians) - USA.
Answer: E

4.What is the position of Shah Rukh Khan in the Forbes list of world’s highest-paid celebrities?
45th
55th
60th
65th
69th
4).The Forbes list of world’s highest-paid celebs is out and has Sean Combs at the top. Shah Rukh Khan, salman khan, akshay kumar are placed in the list. 65th – Shah Rukh Khan $38 million.
Answer: D
5.What is the position of Salman Khan in the Forbes list of world’s highest-paid celebrities?
61st
71st
67th
68th
75th
5)The Forbes list of world’s highest-paid celebs is out and has Sean Combs at the top. Shah Rukh Khan,salman khan,akshay kumar are placed in the list. 71st – Salman Khan $37 million.
Answer: B

6.What is the position of Akshay kumar in the Forbes list of world’s highest-paid celebrities?
70th
75th
76th
80th
85th
6).The Forbes list of world’s highest-paid celebs is out and has Sean Combs at the top. Shah Rukh Khan,salman khan,akshay kumar are placed in the list. 80th – Akshay kumar $35.5 million.
Answer: D

7.Which country has launched world’s largest floating solar farm?
Japan
China
Australia
Qatar
India
7).China has launched world’s largest floating solar farm in Anhui province. The 40-megawatt power plant has 160,000 panels resting on a lake that emerged after the collapse of a coal mine in central Anhui province. The plant has been built in Huainan City, Anhui Province, by Sun grow Power Supply, and a Chinese company specialized in renewable energy.
Answer: B
8. What is the name of the World’s smallest & cheapest private jet launched in USA recently?
Mission Jet
Tiny Jet
Compact Jet
Vision Jet
Target Jet
8).The World’s smallest and cheapest private jet 'Vision Jet' was launched in the USA recently. The Vision Jet can haul five adults up to 1,150 miles at 28,000 feet. It is the first Private Jet with a single engine and can be conveniently operated by a single pilot, thus keeping production and maintenance costs low for the users. The jet can fly at a speed of 345mph and has an operating altitude of 28,000 feet.
Answer: D
9. Padmalaya Nanda, a 12 year old girl won Little Miss Universe Internet 2017 , is from which of the following Indian state?
Haryana
Bihar
Odisha
Punjab
Andhra Pradesh
9).A 12-year-old Padmalaya Nanda from Odisha has created history by becoming the youngest girl to bag the "Little Miss Universe Internet 2017" and "Little Miss Actress" crowns at the Little Miss Universe 2017 at the port city of Batumi in Georgia.
Answer: C

10.New 500 rupee banknotes have been launched by RBI inset with which of the following letter?
M
S
J
A
R
10).In continuation of issuing of Rs500 denomination banknotes in Mahatma Gandhi (new) series from time to time which are currently legal tender, a new batch of banknotes with inset letter “A” in both the number panels, bearing the signature of Dr. Urjit R. Patel Governor, Reserve Bank of India; with the year of printing '2017’ on the reverse, are being issued. The new series earlier released and currently, in circulation has the inset letter "E". They will continue to be valid. The design of these notes is similar in all respects to the Rs500 banknotes.
Answer: D

11.Heena Sidhu and Jitu Rai won mixed gold in shooting World Cup in which of the following category?
50m air pistol
10m air pistol
25m rifle
10m rifle
100m sniper
11).Heena Sidhu and Jitu Rai won their second successive gold in the mixed 10m air pistol competition in the ISSF World Cup being held at Gabala, Azerbaijan.
Answer: B

12.Which of the following formula one racing driver won Canadian grand prix title?
Nico Rosberg
Sebastian vettle
Lewis Hamilton
David roys
Michel Tylor
12).Lewis Hamilton won the Canadian Grand Prix for the sixth time. He won against Sebastian Vettel’s overall championship and lead to 12 points. It was Hamilton’s third victory of the season and also his third in a row. It was the three-time champion’s sixth victory at the Circuit Gilles Villeneuve. It was the 56th title of his career.
Answer: C





Do you feel that you are weak in English Section?
Here we are creating a pathway to win the English Section in upcoming IBPS Exams 2017
English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)

For More Current Affairs GK Quiz- Click Here