19 Jun 2017

Important Current Affairs GK Quiz for NICL AO & Upcoming Competitive Exams 2017

Important Current Affairs GK Quiz for RBI Grade B & Upcoming Competitive Exams 2017
Important Current Affairs GK Quiz for NICL AO & Upcoming Exams 2017 (10th June 2017):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for Upcoming Banking exams can use these questions.




00:00:00

1.Which of the following city police is planning the launch of mobile canteens to cater to cops on duty by providing them healthy snack options?
Mumbai Police
Delhi Police
Chennai Police
Hyderabad Police
Kolkata Police
1). The idea was conceived after Mumbai police commissioner DattatrayPadsalgikar expressed concern over his colleagues often eating junk food and unfiltered water, during their long hours of duty.
Answer: A
2.The President of India, ShriPranab Mukherjee launched which of the following mobile Application recently at RashtrapatiBhavan?

Selfie-with-Farme
Selfie-with-Mother
Selfie-with-Father
Selfie-with-Daughter
Selfie-with-Child
2).Selfie-with-Daughter has become a world-wide movement against female foeticide and sex selection.The ‘Selfie with Daughter’ campaign was started by Shri Sunil Jaglan in June 2015 in village Bibipur, Jind, Haryana.A former Sarpanch, ShriJaglan has been working in the field of women empowerment and village development.
Answer: D

3.Which of the following organization/ministry has launched SATH, a program providing ‘Sustainable Action for Transforming Human capital’ with the State Governments?
Ministry of family welfare
Ministry of Human Resource Development
NITI Aayog
Ministry of Urban development
Ministry of women and child development
3).The vision of the program is to initiate transformation in the education andhealth sectors.The program addresses the need expressed by many states for technical support from NITI.SATH aims to identify and build three future ‘role model’ states for health systems.
Answer: C

4.Which of the following bank has inked pact with the state-owned general insurer The New India Assurance Co to sell policies through its branches?
Axis Bank
SBI
ICICI Bank
Bank of India
Canara Bank
4).The Bengaluru headquartered public sector lender said this corporate agency distribution tie-up will make available general insurance products from over 6,000 Canara Bank branches in the country.The tie-up will offer personal products such as motor insurance, home insurance, health insurance, travel insurance besides commercial policy coverages like fire insurance, marine insurance and engineering insurance.
Answer: E
5.Which of the following carmaker beats BMW to become world's 4th most valuable carmaker?
Audi
Mercedes
Tesla
Ford
General Motors
5).Elon Musk-led electric carmaker Tesla's shares rose 1.4%, boosting its market cap to $61.6 billion, about $280 million more than German automobile major BMW.Tesla delivered less than 80,000 vehicles last year and has only reported two profitable quarters since it was founded in 2003.
Answer: C

6.Which of the following carmaker is the most valuable carmaker in the world?
Audi
Toyota
Mercedes
Bugatti
Ferrari
6).Toyota is the most valuable carmaker in the world.
Answer: B

7.Sports Minister Vijay Goel sanctioned Rs.200 crore for the development of sports in which of the following states?
Rajasthan
Haryana
Jammu & Kashmir
Gujarat
Uttar Pradesh
7).Sports Minister Vijay Goel sanctioned Rs.200 crore for the development of sports in Jammu & Kashmir, after meeting state Sports Minister Imran Raza Ansari on june 8th.Ansari called for the development of games in the region, which includes the construction of stadiums.
Answer: C
8. Which of the following Indian who has listed under the Forbes highest paid athletes recently?
M.S.Dhoni
ViratKohli
R.Ashwin
RavidraJadeja
Rohit Sharma
8).Indian cricket captain ViratKohli is the sole Indian sportsperson to feature in the 2017 Forbes list of ‘The World’s highest paid athletes’.Kohli has been ranked 89th among the 100 top-earning athletes with a total pay of $22 million that includes $3 million from salary and winnings and another $19 million from endorsements.
Answer: B
9. Former assembly speaker T S John has passed away recently.He belongs to which state assembly?
Karnataka
Tamil Nadu
Arunachal Pradesh
Kerala
Assam
9).Former Kerala assembly speaker T S John (74-year) has passed away at a hospital at Chertala in Alapuzha.He was suffering from old age related ailments.John had served as a minister in the A K Antony cabinet.
Answer: D

10.PalvaiGovardhan Reddy passed away recently. He belongs to which field?
Singer
Film Director
Politician
Drama Artist
Business
10).Veteran Congress leader and RajyaSabha MP, PalvaiGovardhan Reddy passed away on 9 June 2017 after suffering a cardiac arrest. He was 80.
Answer: C




Do you feel that you are weak in English Section?
Here we are creating a pathway to win the English Section in upcoming IBPS Exams 2017
English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)

For More Current Affairs GK Quiz- Click Here