9 Jun 2017

Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017

Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for SBI PO/RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017
Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017:
Dear Readers, Here we have given the Important Practice English Questions on Cloze Test with Explanation for Upcoming RBI Grade B/IBPS PO/Clerk and All other Upcoming Competitive Exams 2017. Candidates those who are preparing for the examination can make use of it.

“We Hope that these Questions will Really Help You in Your Preparation, Follow us daily to get regular updates and Kindly Recommend Our Site To All Your Friends those Who Are Preparing For Competitive Exams



00:00:00

Directions (Q. 1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningful.
The much awaited Real Estate (Regulation & Development) Act is now in effect. The Ministry of Housing and Urban Poverty Alleviation recently (1) 69 out of the 92 sections in total, which set the ball rolling for States to formulate, within six months, rules and regulations as statutorily (2).Since land is a State subject (3) the Constitution, even after the Centre enacts the legislation, State governments will have to (4) them. States will have to set up the Real Estate Regulatory Authority’s (RERA) and the Real Estate Appellate Tribunals and have only a maximum of a year from the coming (5) effect of the Act to do so. The Act’s (6) details the legislative intention which is to primarily protect the interests of consumers and bring in efficiency and transparency (7) the sale/purchase of real estate. The Act also attempts to establish an adjudicatory mechanism for the speedy (8) of disputes. RERA and the Appellate Tribunal are expected to decide (9) complaints within an ambitious period of 60 days. But no legislation can protect the interest of only one class. As one of the largest job creators, the real estate sector contributes almost 6% towards the GDP. Mindful of this, the Act (10) to assist developers by giving the regulator powers to make recommendations to State governments to create a single window clearance for approvals in a time-bound manner.

1.
Noticed
considered
marked
notified
None of these

1). notify is used when any officially notification is given.
Answer: D
2.
ordered
told
prescribed
mandated
None of these
2). Mandate means giving order officially here in the sentence statutorily used which means legal.
Answer: D

3.
of
in
at
under
None of these
3). Correct use of preposition, so here under will be used.
Answer: D

4.
settle
agree
grant
ratify
None of these
4). Ratify means to do any agreement officially so in this statement ratify will be preferred than others.
Answer: D
5.
with
to
in
into
None of these
5). Correct use of preposition.
Answer: D

6.
Introduction
prelude
preface
preamble
None of these
6). Introduction of any legal article or essay called preamble.
Answer: D

7.
of
into
in
within
None of these
7). Correct preposition will be in.
Answer: C
8.
decision
solution
redress
resolve
None of these
8). Redress mean solution of any dispute by adjusting assets or by just giving decisions.
Answer: C
9.
of
on
to
in
None of these
9). Correct use of preposition.
Answer: B

10.
finds
helps
tries
seeks
None of these
10). Seeks means to find anything which is not physical.
Answer: D




        

English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)

More Practice English Questions for Upcoming  Exams - Click Here