26 Jun 2017

Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for NICL AO & Upcoming Exams 2017

Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for SBI PO/RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017
Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for NICL AO & Upcoming Exams 2017:
Dear Readers, Here we have given the Important Practice English Questions on Cloze Test with Explanation for Upcoming IBPS PO/Clerk and All other Upcoming Competitive Exams 2017. Candidates those who are preparing for the examination can make use of it.

“We Hope that these Questions will Really Help You in Your Preparation, Follow us daily to get regular updates and Kindly Recommend Our Site To All Your Friends those Who Are Preparing For Competitive Exams



00:00:00

Directions (Q. 1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningful.
The boat disaster in the Ganga on Makar Sankranti day that killed at least 24 people is another reminder that safety 1.( to)
public transport remains a low priority for governments. As with road accidents, mishaps in the inland waterways and lakes take a terrible toll of lives regularly, with no effective administrative response. In the Ganga Diara tragedy 2.( away) Patna, a large number of people had apparently crammed themselves into a small vessel for a free ride after witnessing a kite festival. The 3.( allowance) offered to the kin of the dead and injured both by the Centre and the Bihar government should not, however, obscure the fact that the loss of life 4.( have) entirely the result of official failures. This was obviously the result of serious neglect of safety norms for which accountability must be fixed. It is essential that 5.( the) judicial commission be constituted to inquire into the incident, to determine whether the laws on transport using inland waterways are being implemented and to issue 6.(advices) for the future. The country boat involved appears not to have used its engine at the time of the accident, but the absence of safety training for operators is painfully evident. The Centre, which talks of a paradigm shift in freight and passenger transport 7.( applying) inland waterways, should respond to the shameful national record on boat safety by firmly implementing 8.( certain) laws and introducing new measures along with the States. Just last year it expanded the National Waterways programme and notified several stretches of rivers and canals for a new deal for inland water transport. Under the amendments to the colonial-era Inland Vessels Act made in 2007 —which is to be further modernized — it is incumbent on the States to apply some provisions of the Motor Vehicles Act to accidents, compensation and insurance against third-party risks for powered boats. Just as 9.(from) the case of motor vehicles, registration of inland vessels other than small personal non-powered craft must be made mandatory. This 10.( would be) help enforce construction standards, subsidy for transport boats, passenger insurance and accident compensation.
1.?
For
In
At
On
No change required

1). 1.The preposition ‘in’ will be used here according to the use with noun.
Answer: B
2.?
Near
Around
Close
Past
No change required
2).‘Near’ means close to something or place, which is appropriate here.
Answer: A

3.?
Cure
Ease
relief
assistance
No change required
3). During the time of any damage, the word we use for help is ‘relief’.
Answer: C

4.?
Were
Was
Be
Been
No change required
4).It is about a past event and a fact is being mentioned so, ‘was’ is right.
Answer: B
5. ?
a
an
much
little
No change required
5).a’ is appropriate here.
Answer: A

6.?
Tips
Cautions
Suggestions
Directions
No change required
6).‘directions’ means to direct or guide.
Answer: D

7.?
Using
Having
Accepting
Testing
No change required
7).Here, they are talking about ‘using’ the waterways.
Answer: A
8. ?
existing
alive
real
living
No change required
8).Existing means already applied matter, which will be correct here.
Answer: A
9. ?
To
In
At
Into
No change required
9).‘in’ will be used here as per the meaning of the sentence.
Answer: B

10.?
would
will
can
will have
No change required
10).The suggestions are given here which are in past tense, so ‘will’ is to be used here.
Answer: B






        


English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)




More Practice English Questions for Upcoming  Exams - Click Here