30 Jun 2017

Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for NICL AO & Upcoming Exams 2017

Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for SBI PO/RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017
Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for NICL AO & Upcoming Exams 2017:
Dear Readers, Here we have given the Important Practice English Questions on Cloze Test with Explanation for Upcoming IBPS PO/Clerk and All other Upcoming Competitive Exams 2017. Candidates those who are preparing for the examination can make use of it.




“We Hope that these Questions will Really Help You in Your Preparation, Follow us daily to get regular updates and Kindly Recommend Our Site To All Your Friends those Who Are Preparing For Competitive Exams



00:00:00

Directions (Q. 1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningful.
As children, when we asked questions about some 1. (use)
followed at home, not all of them were entertained. Grandmother had away of saying, “That is how it is. And that is what you 2. (has) to follow.” If grandfather tried to make me understand, what he said was, “These are traditions that our elders have followed and so we too should do the same. Ours is not to ask why.” The 3.(teaser) made us feel that it was all so esoteric and it could not be shared with children. For that reason alone, even inane acts like not crossing over a sleeping person, or not walking 4.(from) a ladder or not touching what was ‘pure’ or ‘cleansed’ clothes, or wearing a bindi, were followed, albeit 5. (certainly). Growing up, one realised there was nothing esoteric about these beliefs; 6. (them) were dismissed as superstitions by most. To me, they and many other acts of ours on which we base our daily lives, form an integral part of who we are. They build our belief system. I also realised 7. (Much) reasons that were given to me by my grandparents probably did not have a logical basis. We 8. (Built) myths, told stories and thereby developed an alternative reality. In order to find explanations to our lives, so impermanent, so full 9. (at) surprises, we developed ideas that explain them. The ideas developed in relation to the milieu within which we grew; others became pan-world. Like the idea of love. The alternative reality could come from any philosophy... atheistic or theistic. Literary or sportive. Any activity where you are with yourself, pursuing a goal that you think is very 10. (enchanting) and you lose yourself, is an alternative reality that you are creating for yourself.
1.
Practice
Habitude
Customs
Mode
No change required.

1).The correct answer here, will be ‘customs’ as it is followed and no other options are associated with the verb. Answer: C
2.
were
are
is
have
No change required.
2).Simple present tense sentence and singular noun. Answer: D

3.
riddle
difficulty
mystery
question
No change required.
3).‘Mystery is the correct option here, and goes with the meaning of the context. Answer: C

4.
through
under
beneath
on
No change required.
4).‘Through’ will be used as it is going from one place to another. Answer: A
5.
Oppositely
Shy
reluctantly
offensively
No change required.
5).Reluctant means unwanted or unwilling, which suits and make a sense in the sentence, as per the context. Answer: C

6.
They
He
She
It
No change required.
6).The noun demands plural pronoun. Answer: A

7.
More
Few
Little
Many
No change required.
7).‘Many’ goes with the positive sense. Answer: D
8.
Composed
invent
design
created
No change required.
8).The correct verb will be ‘created’ as myths are intangibles or immaterialistic. Answer: D
9.
in
on
to
of
No change required.
9).The preposition ‘at’ is incorrect here, ‘of’ will be used. Answer: D

10.
fetching
avoiding
ignoring
engaging
No change required.
10).‘Engaging’ here means to appealing or effective, so it is right. Answer: D









Do you feel that you are weak in English Section?
Here we are creating a pathway to win the English Section in upcoming IBPS Exams 2017

English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)