8 Jun 2017

Important Practice English Questions on Error Spot with Detailed Explanation for RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017

Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for SBI PO/RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017
Important Practice English Questions on Error Spot with Detailed Explanation for RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017:
Dear Readers, Here we have given the Important Practice English Questions on Error Spot with Explanation for Upcoming RBI Grade B/IBPS PO/Clerk and All other Upcoming Competitive Exams 2017. Candidates those who are preparing for the examination can make use of it.



“We Hope that these Questions will Really Help You in Your Preparation, Follow us daily to get regular updates and Kindly Recommend Our Site To All Your Friends those Who Are Preparing For Competitive Exams

00:00:00

Directions (Q. 1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e).

1.Technological advancement and the increased (a)/ number of gadgets we use in our daily lives (b)/ demands for more power supply and there (c)/ hence, more consumption of coal.(d)/ No error(e)
Technological advancement and the increased
number of gadgets we use in our daily lives
demands for more power supply and there
hence, more consumption of coal.
No error

1). In this part of the sentence, the word ‘there hence’ is inappropriate and the sentence shows cause and effect, so ‘thereby’ will be used.
Answer: C
2.While the case has affected the(a)/ reputation of the exchange,(b)/ the stock exchange has(c)/ not lost no market share.(d)/No error(e)
While the case has affected the
reputation of the exchange,
the stock exchange has
not lost no market share.
No error
2). In the same part of the sentence, no and not cannot be used simultaneously, so when ‘not’ is used, ‘any’ will be used in the place of ‘no’.
Answer: D

3. Once the gold rush ended, many(a)/ gold-seekers went back to where they had(b)/ come from, and suddenly there was (c)/ more less travel on the Iditarod Trail.(d)/No error(e)
Once the gold rush ended, many
gold-seekers went back to where they had
come from, and suddenly there was
more less travel on the Iditarod Trail.
No error
3). The preposition ‘more’ is inappropriate here, when ‘less’ is already used and does not clear the quantity, so ‘much’ will be used.
Answer: D

4.The young people learned to collaborate(a)/ and get along with many different(b)/ kind of people during the various steps(c)/ required to paint and design a mural.(d)/No error(e)
The young people learned to collaborate
and get along with many different
kind of people during the various steps
required to paint and design a mural.
No error
4). In this sentence, plural form of ‘person’ is used i.e., people, so in the place of ‘kind’ we will use ‘kinds’.
Answer: C
5. I was surprised to see three riders (a)/ in the same place(b)/ where I could (c)/ last seen my friend. (d)/No error(e)
I was surprised to see three riders
in the same place
where I could
last seen my friend.
No error
5). The sentence is in past tense, so instead of ‘could’, ‘had’ will be used.
Answer: C

6.There was a time when countries (a)/ could achieve economic (b)/ success from cheap labour(c)/ and low-tech manufacturing.(d) /No error(e)
There was a time when countries
could achieve economic
success from cheap labour
and low-tech manufacturing.
No error
6). The preposition ‘from’ is not correct here, with context of achieving success, so ‘with’ will be used.
Answer: C

7. I follow the trail for(a)/ several hundred meters more(b)/ until I came to the (c)/mouth of a large cave.(d)/No error(e)
I follow the trail for
several hundred meters more
until I came to the
mouth of a large cave.
No error
7). The sentence is in past tense, the second form of the verb i.e., followed will be used.
Answer: A
8. The rise in the number of part-time (a)/ teachers and the freeze on new full-time (b)/ appointments in many places have (c)/ affected morale in the academic profession.(d)/No error(e)
The rise in the number of part-time
teachers and the freeze on new full-time
appointments in many places have
affected morale in the academic profession.
No error
8). The following sentence shows the causes (plural) and the helping verb ‘have’ is inappropriate, so ‘has’ will be used.
Answer: C
9. They also advised the patients (a)/ to look for their diet (b)/ and avoid foods such (c)/ as raw fish or other animals. (d)/No error(e)
They also advised the patients
to look for their diet
and avoid foods such
as raw fish or other animals.
No error
9). The phrase ‘to look for’ is not suited in the sentence context, and ‘to look after’ will be used.
Answer: B

10.Life was not kind (a)/to black people who (b)/ tried to bring (c)/ those worlds together. (d)/No error(e)
Life was not kind
to black people who
tried to bring
those worlds together.
No error
10). The words ‘not kind’ are incorrect in this part of the sentence, instead the adjective ‘unkind’ will be used.
Answer: A




        

English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)

More Practice English Questions for Upcoming  Exams - Click Here