14 Jun 2017

Important Practice English Questions on Error Spot with Detailed Explanation for RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017

Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for SBI PO/RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017
Important Practice English Questions on Error Spot with Detailed Explanation for RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017:
Dear Readers, Here we have given the Important Practice English Questions on Error Spot with Explanation for Upcoming RBI Grade B/IBPS PO/Clerk and All other Upcoming Competitive Exams 2017. Candidates those who are preparing for the examination can make use of it.





00:00:00

Directions (Q. 1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e).

1.In abandoning the Paris Agreement on climate change,(a)/U.S. President Donald Trump has chosen to(b)/adopt a backward-looking course on one of the (c)/most important issue facing humanity.(d)/ No error(e)
In abandoning the Paris Agreement on climate change,
U.S. President Donald Trump has chosen to
adopt a backward-looking course on one of the
most important issue facing humanity.
No error

1). Explanation: Here issues will be used for singular form.( most important issues facing humanity.)
Answer: D
2.His move is incongruent with economic reality,(a)/because the most valuable American companies for manufacturing,(b)/computing, banking services and retailing, ranging from General Electric to Apple and(c)/Tesla, all see a future for growth and employment in green innovation, and not in fossil fuels.(d)/No error(e)
His move is incongruent with economic reality,
because the most valuable American companies for manufacturing,
computing, banking services and retailing, ranging from General Electric to Apple and
Tesla, all see a future for growth and employment in green innovation, and not in fossil fuels.
No error
2). Explanation- Correct preposition will be in.( because the most valuable American companies in manufacturing,)
Answer: B

3. Every successive year is becoming hotter(a)/than the previous one, and the ice sheets of West Antarctica(b)/and Greenland, which hold the key to sea levels,(c)/have recorded a steady loss in mass.(d)/No error(e)
Every successive year is becoming hotter
than the previous one, and the ice sheets of West Antarctica
and Greenland, which hold the key to sea levels,
have recorded a steady loss in mass.
No error
3). Explanation- Correct preposition will be in.( than the previous one, and the ice sheets in West Antarctica).
Answer: B

4.As a major legacy polluter, the U.S. have(a)/a responsibility to mitigate the damage.(b)/This is something that Barack Obama recognised,(c)/but Mr. Trump has abdicated.(d)/No error(e)
As a major legacy polluter, the U.S. have
a responsibility to mitigate the damage.
This is something that Barack Obama recognised,
but Mr. Trump has abdicated.
No error
4). Explanation- Has will be used in place of have.( As a major legacy polluter, the U.S. has).
Answer: A
5. Mr. Trump’s assertion that he represents Pittsburgh, not Paris, is clearly(a)/misplaced. India, which he has unfairly blamed for seeking climate funds and (b)/building coal plants, should strengthen its pledge to cut the emissions(c)/intensity of GDP by 35% by 2030, based on 2005 levels, and expands its ambitious renewable energy programme.(d)/No error(e)
Mr. Trump’s assertion that he represents Pittsburgh, not Paris, is clearly
misplaced. India, which he has unfairly blamed for seeking climate funds and
building coal plants, should strengthen its pledge to cut the emissions
intensity of GDP by 35% by 2030, based on 2005 levels, and expands its ambitious renewable energy programme.
No error
5). Explanation- Expand will be used in place of expands.( intensity of GDP by 35% by 2030, based on 2005 levels, and expand its ambitious renewable energy programme.)
Answer: D

6.The wider challenge now is to maintain the momentum(a)/for climate finance for mitigation and adaptation,(b)/since the U.S. pledge of $3 billion to the Green Climate(c)/Fund made earlier is unlikely to be fulfilled.(d) /No error(e)
The wider challenge now is to maintain the momentum
for climate finance for mitigation and adaptation,
since the U.S. pledge of $3 billion to the Green Climate
Fund made earlier is unlikely to be fulfilled.
No error
6). Explanation- On will be used in place of for.( on climate finance for mitigation and adaptation).
Answer: B

7. Equally, the principle of common but differentiated responsibilities that(a)/underpins the UN climate framework, and cast a duty on industrial(b)/powers responsible for the world’s accumulated(c)/carbon emissions, needs to be strengthened.(d)/No error(e)
Equally, the principle of common but differentiated responsibilities that
underpins the UN climate framework, and cast a duty on industrial
powers responsible for the world’s accumulated
carbon emissions, needs to be strengthened.
No error
7). Explanation- Casts will be used in place of cast because singular form subject.( underpins the UN climate framework, and casts a duty on industrial).
Answer: B
8. For the past few months India has faced a similar disappointment (a)/as the U.S. has forged closer ties with China,(b)/indicating that Mr. Modi called a loosening of the world order,(c)/while the U.S. has targeted Indian professionals and businesses to protect American jobs.(d)/No error(e)
For the past few months India has faced a similar disappointment
as the U.S. has forged closer ties with China,
indicating that Mr. Modi called a loosening of the world order,
while the U.S. has targeted Indian professionals and businesses to protect American jobs.
No error
8). Explanation- What will be used in place of that because in case of that information must be there.( indicating what Mr. Modi called a loosening of the world order).
Answer: C
9. In particular, Mr. Modi’s assurance in Berlin that the suspended(a)/India-EU free trade talks for the Broadbased Trade and(b)/Investment Agreement would resume soon have raised the hope(c)/that progress will be made before the EU-India summit in Delhi this year.(d)/No error(e)
In particular, Mr. Modi’s assurance in Berlin that the suspended
India-EU free trade talks for the Broadbased Trade and
Investment Agreement would resume soon have raised the hope
that progress will be made before the EU-India summit in Delhi this year.
No error
9). Explanation- Has will be used because subject is in singular form.( Investment Agreement would resume soon has raised the hope).
Answer: C

10.However, while the EU and India(a)/have a clear convergence in many areas,(b)/a dependable alliance can only(c)/come through a concurrent worldview.(d)/No error(e)
However, while the EU and India
have a clear convergence in many areas,
a dependable alliance can only
come through a concurrent worldview.
No error
10). Explanation- Correct preposition will from.( come from a concurrent worldview.).
Answer: D




“We Hope that these Questions will Really Help You in Your Preparation, Follow us daily to get regular updates and Kindly Recommend Our Site To All Your Friends those Who Are Preparing For Competitive Exams



        

English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)


More Practice English Questions for Upcoming  Exams - Click Here