21 Jun 2017

Important Practice English Questions on Error Spot with Detailed Explanation for NICL AO & Upcoming Exams 2017

Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for SBI PO/RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017
Important Practice English Questions on Error Spot with Detailed Explanation for NICL AO & Upcoming Exams 2017:
Dear Readers, Here we have given the Important Practice English Questions on Error Spot with Explanation for Upcoming IBPS PO/Clerk and All other Upcoming Competitive Exams 2017. Candidates those who are preparing for the examination can make use of it.
“We Hope that these Questions will Really Help You in Your Preparation, Follow us daily to get regular updates and Kindly Recommend Our Site To All Your Friends those Who Are Preparing For Competitive Exams



00:00:00

Directions (Q. 1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e).

1.Agricultural industries stand(a)/ to gain substantially(b)/ from the developing(c)/ of a solar dryer.(d)/No error(e)
(a)
(b)
(c)
(d)
(e)

1).Verb ‘developing’ is wrongly used, here, ‘development’ will come.
Answer: C
2.There is a need to develop(a)/ technologies and alternative method(b)/ to control the flood hazards(c)/ on migrating streams and rivers.(d)/No error(e)
(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
2). In place of ‘method’, plural ‘methods’ will be used.
Answer: B

3. Felony threw acid on a sales girl(a)/ which was shattering home(b)/ after day’s work at (c)/a nearby showroom.(d)/No error(e)
(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
3). ‘which’ is used when referring to any thing, here, ‘who’ will come.
Answer: B

4.Children shall have at least 60 minutes(a)/ of moderate time to vigorous exercise a (b)/day, including taking part in(c)/ sports, brisk walking and running.(d)/No error(e)
(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
4). Instead of ‘shall’, ‘should’ will come..
Answer: A
5. Accumulated sewage water from(a)/ damaged line is further adding to the(c)/ woes of not only commuters, (c)/but also the people lived in the vicinity.(d)/No error(e)
(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
5). The sentence is in present continuous tense, so verb will have V1+ ing i.e., living.
Answer: D

6.Services have becoming(a)/a critical source of(b)/ wealth in many ways(c)/ to the economies.(d)/No error(e)
(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
6). The sentence is in present continuous, so helping verb ‘are’ will come.
Answer: A

7. Working couples constant(a)/ worry about(b)/ the safety of the(c)/ elderly at home.(d)/No error(e)
(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
7). The adjective ‘constant’ is incorrectly used, it will have ‘constantly’.
Answer: A
8.There has been a spurt of violence(a)/ and fighting incidents(b)/at one locality during (c)/the past fortnight.(d)/No error(e)
(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
8). Preposition ‘at’ will be replaced by ‘in’.
Answer: C
9. The people of coastal Odisha (a)/are now faced with the(b)/ daunting task of repairing (c)/and rebuilding their life.(d)/No error(e)
(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
9). Plural of life i.e., lives will come as pronoun is in plural form.
Answer: D

10.There have been numerous cases(a)/ where credit card companies debited(b)/ annual fees or insurance premiums(c)/ without its customers’ permission.(d)/No error(e)
(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
10). ‘Its’ is wrongly used here, as referring to plural form in the sentence, so ‘their’.
Answer: D






        


English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)

More Practice English Questions for Upcoming  Exams - Click Here