10 Jun 2017

Important Practice English Questions on Error Spot with Detailed Explanation for RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017

Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for SBI PO/RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017
Important Practice English Questions on Error Spot with Detailed Explanation for RBI Grade B/NICL AO & Upcoming Exams 2017:
Dear Readers, Here we have given the Important Practice English Questions on Error Spot with Explanation for Upcoming RBI Grade B/IBPS PO/Clerk and All other Upcoming Competitive Exams 2017. Candidates those who are preparing for the examination can make use of it.

“We Hope that these Questions will Really Help You in Your Preparation, Follow us daily to get regular updates and Kindly Recommend Our Site To All Your Friends those Who Are Preparing For Competitive Exams




00:00:00

Directions (Q. 1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e).

1.The court’s order that(a)/the law, notified in 2014,(b)/is good to go is an indictment of the(c)/delay for establishing the Lokpal.(d)/ No error(e)
The court’s order that
the law, notified in 2014,
is good to go is an indictment of the
delay for establishing the Lokpal.
No error

1).The court’s order that(a)/the law, notified in 2014,(b)/is good to go is an indictment of the(c)/delay in establishing the Lokpal.(d)/ No error(e)
Explanation: Here preposition after delay will be in.
Answer: D
2.There is no law, except a direction(a)/from the chair when G.V. Mavalankar was Speaker,(b)/that says recognition is given only to a party(c)/that have won 10% of the seats in the Lower House.(d)/No error(e)
There is no law, except a direction
from the chair when G.V. Mavalankar was Speaker,
that says recognition is given only to a party
that have won 10% of the seats in the Lower House.
No error
2).There is no law, except a direction(a)/from the chair when G.V. Mavalankar was Speaker,(b)/that says recognition is given only to a party(c)/that has won 10% of the seats in the Lower House.(d)/No error(e)
Explanation: A party is in singular form so has will be used..
Answer: D

3.A 1977 Act on the salary of(a)/the Opposition Leader defined the position as the leader of the largest(b)/party in the opposition and recognised(c)/as such by the Speaker.(d)/No error(e)
A 1977 Act on the salary of
the Opposition Leader defined the position as the leader of the largest
party in the opposition and recognised
as such by the Speaker.
No error
3).A 1977 Act on the salary of(a)/the Opposition Leader defines the position as the leader of the largest(b)/party in the opposition and recognised(c)/as such by the Speaker.(d)/No error(e)
Explanation:Any act or any universal truth must be in present indefinite tense that’s why defines will come in pace of defined.
Answer: B

4.It is a rejection of the attempt(a)/to explain the delay over the ground that a parliamentary(b)/standing committee’s report on proposed(c)/amendments is still under consideration.(d)/No error(e)
It is a rejection of the attempt
to explain the delay over the ground that a parliamentary
standing committee’s report on proposed
amendments is still under consideration.
No error
4). It is a rejection of the attempt(a)/to explain the delay on the ground that a parliamentary(b)/standing committee’s report on proposed(c)/amendments is still under consideration.(d)/No error(e)
Explanation:Correct preposition will be on not over.
Answer: B
5. But policymakers must also show(a)/equal care and urgency for(b)/addressing the structural(c)/issues facing the sector.(d)/No error(e)
But policymakers must also show
equal care and urgency for
addressing the structural
issues facing the sector.
No error
5). But policymakers must also show(a)/equal care and urgency in(b)/addressing the structural(c)/issues facing the sector.(d)/No error(e)
Explanation:Correct preposition will be in not for.
Answer: B

6.This is due to a combination(a)/of factors, but one in particular is(b)/worth noting: the difficulty agricultural workers face(c)/for finding jobs in other more advanced sectors.(d) /No error(e)
This is due to a combination
of factors, but one in particular is
worth noting: the difficulty agricultural workers face
for finding jobs in other more advanced sectors.
No error
6). This is due to a combination(a)/of factors, but one in particular is(b)/worth noting: the difficulty agricultural workers face(c)/in finding jobs in other more advanced sectors.(d) /No error(e)
Explanation:Correct preposition will be in not for.
Answer: D

7.India have a presence of rich farmers(a)/as well and there exists as a strong(b)/justification for taxing them in order to(c)/widen the country’s embarrassingly narrow tax base.(d)/No error(e)
India have a presence of rich farmers
as well and there exists as a strong
justification for taxing them in order to
widen the country’s embarrassingly narrow tax base.
No error
7). India has a presence of rich farmers(a)/as well and there exists as a strong(b)/justification for taxing them in order to(c)/widen the country’s embarrassingly narrow tax base.(d)/No error(e)
Explanation: Has will be used instead of have because sentence is in present tense.
Answer: A
8. Finance Minister Arun Jaitley quickly(a)/dismissed any plans to tax farm income, but more policymakers have began(b)/to voice their opinion, the latest being Chief Economic(c)/Adviser Arvind Subramanian who made it clear that taxing farm income is a State subject.(d)/No error(e)
Finance Minister Arun Jaitley quickly
dismissed any plans to tax farm income, but more policymakers have began
to voice their opinion, the latest being Chief Economic
Adviser Arvind Subramanian who made it clear that taxing farm income is a State subject.
No error
8). Finance Minister Arun Jaitley quickly(a)/dismissed any plans to tax farm income, but more policymakers have begun(b)/to voice their opinion, the latest being Chief Economic(c)/Adviser Arvind Subramanian who made it clear that taxing farm income is a State subject.(d)/No error(e)
Explanation: Third form of begin will be used.
Answer: B
9. This unnecessarily burdens the more (a)/formal sectors of the economy that are already(b)/overtaxed; at the same time, it(c)/handicaps government spending over the social sector.(d)/No error(e)
This unnecessarily burdens the more
formal sectors of the economy that are already
overtaxed; at the same time, it
handicaps government spending over the social sector.
No error
9). This unnecessarily burdens the more (a)/formal sectors of the economy that are already(b)/overtaxed; at the same time, it(c)/handicaps government spending on the social sector.(d)/No error(e)
Explanation:Correct preposition will be on
Answer: D

10.This includes, among many,(a)/reforms to the broken agricultural(b)/supply chain that still leaves farmers(c)/to the mercy of middlemen cartels.(d)/No error(e)
This includes, among many,
reforms to the broken agricultural
supply chain that still leaves farmers
to the mercy of middlemen cartels.
No error
10). This includes, among many,(a)/reforms to the broken agricultural(b)/supply chain that still leaves farmers(c)/at the mercy of middlemen cartels.(d)/No error(e)
Explanation: Correct preposition will be at.
Answer: D



        

English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)

More Practice English Questions for Upcoming  Exams - Click Here