20 Jun 2017

Practice Quantitative Aptitude Questions For IBPS 2017 Exams (Number Series)

Practice Quantitative Aptitude Questions For IBPS 2017 Exams (Data Interpretation)
Practice Quantitative Aptitude Questions For IBPS 2017 Exams (Number Series):
Dear Readers, Important Practice Aptitude Questions for IBPS Exams 2017 was given here with Solutions. Aspirants those who are preparing for the Bank Examination and other Competitive Examination can use this material.




00:00:00

Directions (Q. 1-5): What will come in place of question mark (?) in the given number series?
1.3, ?, 14, 55, 274, 1643
5
11
6
8
7
1). The series is × 2 – 1, × 3 - 1, ×4 – 1, ×5 -1, ×6 - 1.
Answer: A
2.37, ?, 103, 169, 257, 367


61
59
67
55
71
2).The series is difference of difference +22, +44, +66, +88, +110.
Answer: B

3. 2, 16, 112, 672, 3360, 13440, ?
3430
3340
40320
26880
28960
3).The series is ×8, ×7, ×6, ×5, ×4, ×3, ×2
Answer: C

4.4, 6, 34, ?, 504, 1234
194
186
160
156
172
4).The series is +1^3 + 1, +3^3 + 1, +5^3 + 1, +7^3 + 1, +9^3 + 1.
Answer: C
5.960, 839, 758, 709, ?, 675
696
700
688
678
684
5).The series is -11^2, -9^2, -7^2, -5^2, -3^2, -1^2.
Answer: E

Directions (Q. 6-10): What approximate value should come in place of the question mark (?) in the following questions?
6.2.5 x 0.08 ÷ (1.9)^2= ?
2.5
1.2
0.008
0.06
0.03
6).2.5 × 0.08 ÷ (1.9)^2 = ?
= 2.5 × 0.08/3.61 = ?
= 0.0554
= 0.06 (approx).
Answer: D

7.(4.36)^2 x 66.5 - 371 = ?
850
893
910
875
885
7).(4.36)^2 × 66.5 - 371 = ?
19.0096 × 66.5 - 371 = ?
? = 1264.1384 - 371
? = 893.1384
? = 893 (approx.).
Answer: B
8. 1/8 × 3/5 × 4/7 x 7897 = ?
310
325
375
275
338
8).? = 7897 × 4 × 3 / 8 × 5 × 7
= 338.31
= 338 (approx.).
Answer: E
9. ³√7469 x √668 = ?
450
300
505
465
555
9). ³√7469 × √668 = ?
= 19.5 × 25.9
= 505.05
= 505 (approx).
Answer: C

10.9654 ÷ 21 +7638 ÷ 44 = ?
633
600
643
621
598
10).9654 ÷ 21 + 7338 ÷ 44 = ?
= 459.714 + 173.59
= 633.304
= 633 (approx).
Answer: A





Do you feel that you are weak in English Section?
Here we are creating a pathway to win the English Section in upcoming IBPS Exams 2017


English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)

More Practice Aptitude Questions for Upcoming Exams 2017 -Click Here