14 Jun 2017

Practice Quantitative Aptitude Questions For SBI Clerk 2017 & IBPS 2017 Exams (Simplification/Approximation)

Practice Quantitative Aptitude Questions For SBI Clerk 2017 & IBPS 2017 Exams (Simple Interest & Compound Interest)
Practice Quantitative Aptitude Questions For SBI Clerk 2017 & IBPS 2017 Exams (Simplification/Approximation):
Dear Readers, Important Practice Aptitude Questions for SBI Clerk & IBPS Exams 2017 was given here with Solutions. Aspirants those who are preparing for the Bank Examination and other Competitive Examination can use this material.




00:00:00

Direction (Q. 1-10): What should come in place of the question mark (?) in the following questions?

1.60% of [1/13 × 2920 + 5/18 × 2075] = ?
360
480
520
660
320

1). 60/100 × [2920/13 + 10375/18]
= 60/100 × (225 + 575)
= 60 × 800/100
= 480
Answer : B)
2. 25% of 84 × 24% of 85 = ?
424.2
488.4
482.8
428.4
None of these
2).25% of 84 × 24% of 85 = ?
21 × 20.4 = ?
428.4 = ?
Answer: D)
3. 7365 + (5.4)^2 + √? = 7437.16
1894
1681
1764
2025
None of these
3). 7365 + 29.16 + √? = 7437.16
√? = 7437.16 – 7394.16
√? = 43
? = 1849
Answer: E)
4.64 × 16 ÷ 256 = (4)^(? – 3)

4
1
5
3
None of these
4). 64 × 16/256 = 4^(? - 3)
4 = 4^(? – 3)
1 = ? – 3
? = 4
Answer: A)
5. 25.05 × 123.95 + 388.999 × 15.001 =?
900
8950
8935
8975
8995
5). 25 × 124 + 389 × 15
= 3100 + 5835
= 8935
Answer: C)
6. 83% of 6242 × 12% of 225 = ?
146286.42
134263.18
139883.22
1562218.23
None of these
6).? = 6242 × 83/100 × 225 × 12/100
= 139883.22
Answer: C)
7. 2^0.2 × 64 × 8^1.3 × 4^0.2 = 8^?
2.7
2.5
3.7
3.2
None of these
7). 2^0.2 ×2^6 × (2^3)^1.3 × (2^2)^0.2 = (2^3)^?
= (2)^(0.2+ 6 + 3.9 + 0.4) = 2^(3 × ?)
3 × ? = 10.5
? = 10.5/3
? = 3.5
Answer: E)
8. (73)^3 = ?
365127
298627
305867
389017
None of these
8). ? = (73)^3 = (70 + 3)^3 = (70)^3 + (3)^3 + 3(70)^2 (3) + 3(70)(3)^2
= 343000 + 27 + 44100 + 1890
= 389017
Answer: D)
9. 1 1/8 + 1 6/7 + 3 3/5 = ?
8 121/140
6 163/280
9 197/280
7 117/140
None of these
9). ? = 9/8 + 13/7 + 18/5
= (315 + 520 + 1008)/280
= 1843/280
= 6 163/280
Answer: B)
10.? ÷ 25 ÷ 12 = 248.76 <
74628
497.52
62452
870.66
None of these
10). ?/25 × 12 = 248.76
? = 25 × 12 × 248.76
? = 74628
Answer: A)




Do you feel that you are weak in English Section?
Here we are creating a pathway to win the English Section in upcoming IBPS Exams 2017

English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)