28 Jun 2017

Practice Reasoning Questions (Puzzle) For NICL AO Mains & Upcoming Exams 2017

Practice Reasoning Questions (Puzzle) For NICL AO Mains & Upcoming Exams 2017:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for NICL AO Mains & Upcoming Exams 2017  was given here with Solutions. Aspirants those who are preparing for Bank exams & all other Competitive examination can use this material.







00:00:00

Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the given questions.
A Medical Representative (MR) of a company has to meet seven Doctors A, B, C, D, E, F and G on a particular day between 9.00 am to 3.25 pm. Each Doctor is in different specialization viz. Neurologist, Nephrologists, Pediatrician, Cardiologist, Dentist, Gynaecologists and Oncologist. He spends 30 minutes with each doctor and keeps a gap of 25 minutes between two appointments for travel. After fifth visits he takes another 25 minutes break for a lunch. An MR has to meet doctor A, who is an Oncologist, immediately before E but immediately after F, who is the third doctor to meet. There are two doctors are in between Oncologist and Pediatrician. B is not the last doctor to meet the MR. D is neither a Pediatrician nor Gynaecologists. G doesn’t give time to the MR before 9.30 am and after 10.30 am. The sixth doctor to meet the MR is a Neurologist. He has to meet Cardiologist immediately after Nephrologists. D and B meet the MR between 2 pm and 3.25 pm. D is a Dentist.

1.Who among the following is a Pediatrician?
G
E
B
C
F

Directions (Q. 1-5):

1). Doctor ‘C’ is a Pediatrician.
Answer: D
2. The Medical Representative met how many doctors after 1.30pm?
One
Two
Three
Four
None of these
2). After 1.30 pm he met two doctors.
Answer: B

3.Medical Representative meets Neurologists between
9.00 – 9.30 am
9.30 – 10.00 am
12.40 – 1.10 pm
2.00 – 2.30 pm
None of these
3). MR meets Neurologist between 2.00 to 2.30 pm.
Answer: D

4.At 10.30am he meets who among the following?
C
G
F
B
No One
4). He meets no one at 10.30. Because 10.25 to 10.50 am is a break time.
Answer: E

5. Who among the following is a Cardiologist?
E
F
G
B
C
5). Doctor ‘F’ is a Cardiologist.
Answer: B

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the given questions.
B, D, H, J, P, S and T are seven students studying in seven different schools i.e. St.Anne’s, St.Joseph, Sri Amrita, Nava Bharath, KendriyaVidyalaya, Cauvery Global and BalaVidyaMandir, but not necessarily in the same order. They have a special class on one day from Monday to Sunday. No two students have classes on the same day. S is studying in Cauvery Global and he does not have special class on Friday or Wednesday. The one who study in KendriyaVidyalaya has special class on Tuesday. H is studying in BalaVidyaMandir and has a special class on Sunday. D is studying neitherin Nava Bharath nor in Sri Amrita. T and P do not study in St.Anne’s and do not have classes on Wednesday. The one who study in St.Anne’s is have a class immediately after P. B is studyingin St.Joseph and have a class on Monday. There is only one class between B and One who study in Amrita. T does not study in Nava Bharath. D has a class on neither Thursday nor Friday.

6.Who among the following is studying Kendriya Vidyalaya School?
P
T
D
J
None of these
Directions (Q. 6-10):

6). T is studying in kendriya Vidyalaya School.
Answer: B

7.Which of the following combination is true?
St.Anne’s – H
Nava Bharath –D
Bala Vidya Mandir – T
Amrita – D
None is true
7). It’s clear from the table none of the combination is true.
Answer: E

8.Who among the following have a special class on Wednesday?
J
P
D
Cannot be determined
None of these
8). J has a class on Wednesday.
Answer: A

9.How many students have a special class between B and T?
One
Two
Three
None
Data Inadequate
9). No one has a class between B and T.
Answer: D

10. P is studying which school and he has a special class on which day?
Kendriya Vidyalaya - Tuesday
Sri Amrita – Tuesday
Nava Bharat – Friday
Nava Bharat – Tuesday
Kendriya Vidyalaya - Friday
10). P has a Special class on Friday and study in Nava Bharath School.
Answer: C





Do you feel that you are weak in English Section?
Here we are creating a pathway to win the English Section in upcoming IBPS Exams 2017
English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)
For More Practice Reasoning Questions - Click Here