21 Jun 2017

Practice Reasoning Questions For NICL AO 2017 (Puzzle)

Practice Reasoning Questions For NICL AO 2017 (Data Sufficiency / Inequality)
Practice Reasoning Questions For NICL AO 2017 (Puzzle) :
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for NICL AO 2017  was given here with Solutions. Aspirants those who are preparing for Bank exams & all other Competitive examination can use this material.





00:00:00

Direction (Q. 1-5): Study the following information to answer the given questions. There are different Athletic events which are to be held from Monday to Sunday, such that one event is held to be on one day. The Athletic events are Long Jump, High Jump, 100m running, 400m running, Javelin, Shot put and Discus throw. In each of these events different number of players are participated viz. 25, 32, 35, 48, 50, 67 and 75, but not necessarily in the same order. Discus throw is to be held on Friday. There are 48 participants took part on Sunday. Javelin is not to be held on Saturday. Only one event is held between Shot put and Discus throw. Neither lowest number of players nor highest number of players isparticipating on Monday. The event in which 35 players took part held immediately after the one in which 75 players took part. The number of event held between 100m running and Long Jump is sameas between 400m running and 100m running. The 100m running event has 15 participants more than that the shot put event. High Jump is held before 100m running. There are 67 participants took part in Long Jump.There are 50 participants are took part on Thursday. The Shot put is not to be held on the last day of the event.
1.In which of the following day Javelin event is to be held?
Tuesday
Wednesday
Thursday
Saturday
Sunday

Directions (Q. 1-5):


1).The Javelin event is to be held on Sunday
Answer: E
2.How many players are participated in 100m running event?
32
25
50
48
35
2).There are 50 players are participated in 100m running event. Answer: C

3.How many days between the events of Long Jump and High Jump held?
Two
Three
Four
Five
None
3).There are four days between the events of Long Jump and High Jump held Answer: C

4.Which of the following combinations of days and events are true?
Sunday – Shot put
Wednesday- High Jump
Tuesday – 400m running
Wednesday – Javelin
None is true
4).400m running is held on Tuesday. Hence option c) is correct Answer: C
5. If the number of players participated in each events are arranged in ascending order from Monday to Sunday then how many of these remain unchanged?
One
Two
Three
Four
None
5).

Two of these are remain unchanged. Answer: B

Direction (Q. 6-10): Study the following information to answer the given questions. A wooden Shelf contains five racks, placed one above other and numbered from 1 to 5 from bottom to top. Each racks in different colors i.e. Pink, Blue, Orange, Purple and Grey, not necessarily in the same order. Each rack contains certain Books and Records. The total number of Books and Records is 280.
There is only one rack between pink and orange colored rack. There are 83 books and records in rack 1. Pink color rack is not an odd numbered rack. One rack contains equal number of books and records but it is not an orange colored rack. The Blue colored rack is an odd numbered rack. Purple colored rack is immediately below the rack, in which contains equal number of books and records. The Grey colored rack is above the Purple colored rack.The rack 3 contains 22 records. The number of records in purple colored rack is equal to the total number of books and records in the pink rack. Blue rack contains 65 books and records. Rack 3 contains not less than 30 books. The rack 4 contains 25 books. One rack contains 42 books and records but it is not immediately above the one, which contains maximum number of books and records. The rack 3 contains either 51 or 52 books and records. The blue rack contains 7 books less than the purple rack and 10 records more than the orange rack.
6.How many numbers of records are in Blue colored rack?

38
37
27
17
None of these
Directions (Q. 6-10):

6).There are 27 records in Blue colored rack.
Answer: C

7.In which of the following rack is in Grey color?

5
3
Either 1 or 3
Either 5 or 3
Data inadequate
7).The rack 3 is in Grey color.
Answer: B
8.What is the total number of books and records in rack 2?

36
32
42
38
None of tese
8)The number of books and records are in rack 2 is 38
Answer: D
9.Which of the following combination of rack color and number of books and records is true?
Pink – 42
Grey - 83
Purple -52
Orange - 42
Grey- 51
9).Orange color rack contains 42 books and racks. Hence, option d) is correct
Answer: D

10.Which of the following statement is true?

The Grey colored rack contains 21 records
The Purple colored rack contains 38 books
The Pink colored rack contains 19 records
The rack 1 is in Grey in color
All are true
10).The Pink colored rack contains 19 records. Hence option c) is only true.
Answer: C



Do you feel that you are weak in English Section?
Here we are creating a pathway to win the English Section in upcoming IBPS Exams 2017
English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)
For More Practice Reasoning Questions - Click Here