1 Jul 2017

Crack IBPS Exam 2017 - English Scoring Part (Day-12)

Crack IBPS Exam 2017 - English Scoring Part (Day-12):
Dear Readers, Nowadays most of the aspirants are facing huge trouble to score good marks in English and so they can't increase the overall marks. To score high you need to practice more and more standard questions daily. “Practice does not make perfect, Only Perfect Practice makes perfect”.

Here in English Scoring Part we are providing 10 Questions in Reading Comprehension, 5 Questions in Cloze Test, 5 Questions in Error Spotting, total 20 questions in 15 Minutes. By practicing these questions regularly you can increase your calculation speed and it will help you to increase your score.




00:00:00

Directions (Q. 1-10): Read the following passage carefully and answer the questions. Certain words/ phrases are given in bold to help you locate them while answering some of the questions.
Our burgeoning young population is clearly struggling for jobs, despite being in the world’s fastest growing economy. More than 30% of Indians aged 15-29 are neither in employment nor in any training or education, according to a recent survey by the OECD. This added to the gloomy state of employment, for only in March the All India Council for Technical Education had said that more than 60% of the eight lakh engineers graduating from technical institutions across the country every year remain unemployed. Bridging this employment gap could become an insurmountable challenge thanks to the growing integration of machine learning and artificial intelligence (AI)-based technologies and robotics in all our core industrial sectors. Currently, various automation technologies are in the process of overhauling the mass employment-generating but low-skilled blue-collar labour markets. They could also threaten skilled white-collar workers. For instance, JP Morgan Chase and Co. recently developed a programme called COIN, a learning machine that interprets legal agreements in just a few seconds, a task that consumed 3,60,000 work hours for lawyers and loan officers annually. Similarly, an American medical school tested IBM’s AI technology Watson to analyse 1,000 cancer diagnoses. In 99% of the cases, Watson was able to recommend treatment plans that matched the suggestions of well-renowned oncologists. Suddenly, the World Economic Forum’s estimate that automation threatens almost 69% of the existing jobs in India seems like a conservative number.Throughout history, we have always feared that machines will cause mass unemployment. “In every kind of endeavour, in office work as well as industry, in skilled labour as well as common tasks, machines are replacing men, and men are looking for work,” John F. Kennedy had said in 1960. However, this never happened as once old jobs became obsolete, new ones evolved. Machines decreased costs and prices, boosted demand, and created more employment opportunities. In India, for instance, as jobs started dwindling in farms, more productive sectors like manufacturing and services emerged.

1.What is true regarding machine learning and artificial intelligence?
1. This could create unemployment in all our core industrial sectors.
2. Automation technologies are killing jobs of low skilled people.
3. Automation technologies are also killing jobs of highly skilled people.
Only 1
Only 2
Only 3
1 & 2
2 & 3

1).EXPALNATION- : currently it is increasing unemployement in low skilled only.
Answer: D

2. What is true regarding passage?
1. COIN can do the task of 3,60,000 hours in just a few second.
2.Watson diagnose 1000 cancer cases and recommend treatment plan which exactly match with well renowned oncologists with full accuracy.
3. Automation can threaten a large number of jobs in India.
Only 1
Only 2
Only 3
1 & 2
1 & 3
2). EXPALNATION- Watson is 99% accurate not fully accurate in recommending treatment.
Answer: E

3). What is true regarding passage?
1. We have always feared that machines will cause mass unemployment.
2. Despite the increasing unemployment due to machines ,new jobs are regularly evolving .
3. There is many other facilities in English-speaking countries but no facilities in India for foreign students.
Only 1
Only 2
Only 3
1 and 2
All of the above
3). EXPALNATION- all are true in context of the passage.
Answer: E

4). What is the after effect of machines and automation in India.
1. It increase the unemployment in blue collar labour markets.
2. Due to implementation of machines cost is increased.
3. Due to machines and automation more productive sectors like manufacturing and service are emerged in India.
Only 1
Only 2
Only 3
1 & 3
2 & 3
4).EXPALNATION- cost is decreased after use of machines
Answer: D

5). What can be the suitable title for passage?
Increasing unemployment due to automation.
Unemployment in India.
Machine learning and artificial intelligence.
Automation : Pros and cons
None of the above
5). EXPALNATION- most suitable title is pros and cons of automation because it is discussed in the passage.
Answer: D

Directions (Questions- 06,07,08): Choose the word/group of words which is MOST SIMILAR in meaning to the word/group of words printed in bold as used in the passage.
6. Obsolete
Current
New
Modern
Antiquated
None of the above
6). EXPALNATION- obsolete means old.
Answer: D

7. Insurmountable
Impassable
Filling the gap
Attainable
Big
None of the above
7). EXPALNATION- : insurmountable means hard to achieve or almost impossible.
Answer: A

8. Burgeoning
Moving in to wrong direction
Decreasing
Aimless
Increasing
None of the above
8).EXPALNATION- burgeoning means rapidly increasing.
Answer: D

Directions (Questions- 9 & 10): Choose the word/group of words which is MOST OPPOSITE in meaning of the word/group of words printed in bold as used in the passage.
9. Gloomy
Despondent
Downcast
Dejected
Optimistic
None of the above
9).EXPALNATION- : gloomy means cause of depression or something negative.
Answer: D

10. Dwindling
Shaking
Easy to do
Flourishing
Diminishing
None of the above
10). EXPALNATION- dwindling means decreasing
Answer: C

Directions (11-15):
Several political commentators have (11) [Utter] on the epic family feud currently taking place in the Samajwadi Party, recalling incidents from the Ramayana and Mahabharat to make their points, while social media sites (12) [will] passing around hilarious one-liners and imaginary scenarios to highlight the comic aspects of this ‘pari-war’. What is worth noting in all this banter is the common mythology that evidently binds this country’s disparate social groups together. It is like hearing a secret language that is (13) [suddenly] comprehensible because the sociological images and types that it recalls have been around us for as long as one can remember. Come to think of it, which Indian has not encountered an evil Kaikeyi, Manthra or Kansa in one’s own family?One of the great blanks that will mark the growth of the present generation is a (14) [stretching] ignorance of these absorbing tales due to a ‘cleansing’ of their school curricula. In our wisdom, our generation tried to sanitise education from any taint of religious bias and while no one can have a problem with that, the collateral damage that accompanied it was a gradual phasing (15) [away] of an ethical framework that left young minds with virtually no moral compass to guide them.

11. ?
declared
heed
catched
remarked
No change Required
11). Explanation:-‘Remarked’ is the correct option which means commented or gave opinions.
Answer: D

12. ?
has been
have been
had been
will been
No Change Required
12). Explanation:-The part is in present perfect continuous, so, ‘have been’ is correct.
Answer: B

13. ?
Directly
Instantly
without delay
presently
No Change Required
13). Explanation:-Instantly means ‘immediately’ which is perfectly fit in the sentence.
Answer: B

14. ?
growing
expanding
increasing
budding
No Change Required
14). Explanation:-‘Growing’ is correct as per the meaning of the sentence in the context.
Answer: A

15. ?
in
from
into
out
No Change Required
15). Explanation:-The phrase ‘phasing out’ will be correct. So ‘out’ will be used.
Answer: D

Direction: (16 to 20): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e):-

16. If a woman tries to stake an(a)/ equal claim to the sport, it is(b)/ often seen as an attempt by her (c)/ to be proved that she is “masculine” enough.(d)/ No Error(e)
a)
b)
c)
d)
e)
16). Explanation:- The sentence is in present simple tense, whereas verb and helping verb are incorrect. ‘prove’ will come in place of ‘be proved’.
Answer: D

17. Most of India’s mining is of the (a)/ reasonably safe open-cast variety (b)/ where much of the mining in the US is deep (c)/ underground and much more dangerous.(d)/ No Error(e)
a)
b)
c)
d)
e)
17).EXPLANATION.:- In place of ‘where’, ‘while’ will be used as a connector.
Answer: C

18. While people are busy making (a)/ resolutions, I have decided(b)/ to talk to my loved ones(c)/ as much as it is possible.(d)/ No Error(e)
a)
b)
c)
d)
e)
18).EXPLANATION.:-The phrase ‘as much as possible’ is used wrongly in the sentence.
Answer: D

19. Medals are a simple and important part of (a)/ maintaining morale between in hundreds of (b)/ thousands of men and women (c)/ who wear uniforms in the national service.(d)/ No Error(e)
a)
b)
c)
d)
e)
19). EXPLANATION.:- The adjective ‘between’ is incorrect here, ‘among’ will come.
Answer: B

20. An international cricket match was(a)/ being played at Delhi and(b)/ I have known that the person was(c)/ being appraised about the score.(d)/ No Error(e)
a)
b)
c)
d)
e)
20). EXPLANATION.:- As per the past continuous tense in the sentence, the use of verb is wrong. ‘knew’ will come in place of ‘have known’.
Answer: C




Do you feel that you are weak in English Section?
Here we are creating a pathway to win the English Section in upcoming IBPS Exams 2017
English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)