1 Jul 2017

Important Banking Awareness Quizzes (Topic Wise) for Upcoming IBPS Exams 2017

Important Banking Awareness Quizzes (Topic Wise) for Upcoming IBPS Exams 2017
Important Banking Awareness Quizzes (Topic Wise) for Upcoming IBPS Exams 2017:
Dear Readers, Here we have provided the Important Banking Awareness Quizzes based on particular topic, which will help to understand and prepare in a better way. Candidates those who are preparing for upcoming IBPS Exams 2017 can make use of it.

Credit Rating Agencies (Part-2)



00:00:00

1. In which year ONICRA credit rating agency is ________.
1990
1991
1992
1993
1994
1). ONICRA was founded in 1993.
Answer: D

2. The headquarters of ONICRA is ________.

Gurugram
Mumbai
New Delhi
Noida
Bangalore
2).
Answer: A

3. What does ”I” stands for in ONICRA?
Information
Institute
Individual
Indian
Institution
3). ONICRA -Onida Individual Credit Rating Agency
Answer: C

4. The headquarters of CARE is in ________?
Gurugram
Mumbai
New Delhi
Noida
Bangalore
4).
Answer: B

5. What does R stands for in CARE?
Research
Review
Renew
Right
Regional
5). CARE - Credit Analysis & Research Limited .
Answer: A

6. ARC Ratings is an international credit rating agency, with headquarters in Lisbon is a joint venture between ________ and SR Rating Group of Brazil.
Sociedade de Avaliação Estratégica e Risco, Lda (SaeR) of Portugal
Credit Analysis and Research Limited (CARE) of India
Global Credit Rating Company Limited (GCR) of South Africa
Malaysian Rating Corporation Berhad (MARC) of Malaysia
All the above
6). ARC Ratings, is a joint venture between the Sociedade de Avaliação Estratégica e Risco, Lda (SaeR) of Portugal, the Credit Analysis and Research Limited (CARE) of India, the Global Credit Rating Company Limited (GCR) of South Africa, the Malaysian Rating Corporation Berhad (MARC) of Malaysia and the SR Rating Group of Brazil.
Answer: E

7. Who is the main promoter of ONICRA Credit Rating Agency Of India Ltd?
ICICI
Onida Finance
IDFC
IFCI
UTI
7).
Answer: B

8. In India ________ credit rating agency was set up exclusively for Micro, small and medium enterprises.
ONICRA
CRISIL
CARE
ICRA
SMERA
8). SMERA (Small and Medium Enterprises Rating Agency of India Limited) credit rating agency was set up exclusively for Micro, small and medium enterprises.
Answer: E

9. SMERA has been registered under which act?
Securities and Exchange Board of India Act, 1992
Reserve Bank of India Act, 1934/span>
Banking Regulation Act, 1949
Securities and Exchange Board of India (Credit Rating Agencies) Regulations, 1999
Securities and Exchange Board of India Act, 1995
9). SMERA has been registered under Securities and Exchange Board of India (Credit Rating Agencies) Regulations, 1999.
Answer: D

10. SMERA is a joint initiative between ________?
SIDBI & Leading Public Sector Banks
Dun & Bradstreet Information Services India Private Limited (D&B) & Leading Private Banks
RBI & SEBI
Both (A) and (B)
All the above
10).
Answer: D

11. SMERA was established in ________.
1999
2000
2002
2005
2007
11).
Answer: D

12. Brickwork Ratings India Private Limited was established in ________.
2002
2004
2005
2007
2010
12).
Answer: D

13. The Headquarters of Brickwork Ratings India Private Limited is ________.
Gurugram
Mumbai
New Delhi
Noida
Bangalore
13).Brickwork Ratings India Private Limited has headquarters in Bengaluru, Karnataka.
Answer: E

14. A Credit Bureau is governed by which of the following act?
Securities and Exchange Board of India Act, 1992
Credit Information Companies (Regulation) Act of 2005
Reserve Bank of India Act, 1934
Credit Information Companies (Regulation) Act of 2005
Securities and Exchange Board of India (Credit Rating Agencies) Regulations, 1999
14).
Answer: D

15. ________ is India’s first Credit Information Company?
CRISIL
CIBIL
SMERA
CERSAI
ONICRA
15).TransUnion CIBIL Limited (Formerly: Credit Information Bureau (India) Limited) is India’s first Credit Information Company (CIC) founded in August 2000.
Answer: B




        
Click here for Topic wise Discussion on Quantitative Aptitude Day-1 
English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)