13 Jul 2017

Important Computer Awareness Quizzes (Topic Wise) for IBPS Exams 2017 Day-3

Important Computer Awareness Quizzes (Topic Wise) for IBPS Exams 2017 Day-1
Important Computer Awareness Quizzes (Topic Wise) for IBPS Exams 2017 Day-3:
Dear Readers, Here we have provided the Important Computer Awareness Quizzes based on particular topic, which will help to understand and prepare in a better way. Candidates those who are preparing for upcoming IBPS Exams 2017 can make use of it. Kindly share this to all your friends and recommend them to follow our site regularly. 



Important Computer Questions Based on DBMS (Set-3)

00:00:00

1). An entity that is related with itself is known as…….
binary relationship
recursive relationship
ternary relationship
None of the above
All of these
1).
Answer: B

2). ……. is a bottom-up approach in which two lower level entities combine to form a higher level entity.
Aggregation
Specialization
Generalization
None of the above
All of these
2).


Answer: C

3). An entity set that does not have sufficient attributes to form a primary key, is a ……
Primary entity set
Weak entity set
Strong entity set
None of the above
All of these
3).
Answer: B

4). Which SQL command delete all the records and does not remove the structure?
Drop
Insert
Truncate
None of the above
All of these
4).
Answer: C

5). Which command is used to retrieve records from one or more table?
Delete
Insert
Drop
Select
None of the above
5).
Answer: D

6). The overall design of database is called?
Structure of database
Screen of database
Scheme of database
View of the database
None of the above
6).
Answer: C

7). A computer file contains several records. What does each record contains?
Bytes
Field
Words
Database
None of these
7).
Answer: B

8). The different classes of relations created by the technique for preventing modification anomalies are called:
Normal forms
referential integrity constraints
functional dependencies
None of the above is correct
Both (A) and (B)
8).
Answer: A

9). In the relational model, relationships between relations or tables are created by using:
Primary keys
Composite keys
Determinants
Candidate keys
Foreign keys
9).
Answer: E

10). ….. is a top-down approach in which one higher level entity can be divided into two lower level entities.
Aggregation
Specialization
Generalization
None of the above
Association
10).
Answer: B

11). In SQL, TCL stands for______
Transmission Control Language
Transaction Central Language
Ternary Control Language
Transaction Control Language
None of the above
11).
Answer: D

12). Which of the following is used with database?
ATM
Payment gateway
Data Mining
None of the above
Both (A) and (B)
12).
Answer: C

13). A ________ contains the smallest unit of meaningful data, so you might call it the basic building block for a data file.
Record
Field
Table
None of the above
Tuple
13).
Answer: B

14). A relation between two entities is treated as a single entity is called__________
Aggregation
Specialization
Generalization
Association
None of the above
14).
Answer: A

15). In Relational table, the term “Attribute” is also used to represent _______
row
column (or) field
entity
None of the above
Table
15).
Answer: B