1 Jul 2017

Important Current Affairs GK Quiz for NICL AO & Upcoming Competitive Exams 2017

Important Current Affairs GK Quiz for RBI Grade B & Upcoming Competitive Exams 2017
Important Current Affairs GK Quiz for NICL AO & Upcoming Exams 2017 (26th June 2017):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for Upcoming Banking exams can use these questions.





00:00:00

1.The International Day against Drug Abuse and Illicit is observed on which of the following day?
June 25th
July 25th
June 26th
July 26th
June 24th
1).The International Day against Drug Abuse and Illicit is observed on June 26th.
Answer: C
2. What is the theme for The International Day against Drug Abuse and Illicit 2017?

Listen First - Listening to children and youth is the first step to help them grow healthy and safe
Learn First - Listening to children and youth is the first step to help them grow healthy and safe
Listen First - Listening to children and youth is the first step to help them to avoid drugs
Learn First - Listening to children and youth is the first step to help them to avoid drugs
Learn First - Listening to children and youth is the first step to stop drugs
2).The International Day against Drug Abuse and Illicit is observed on June 26th. The theme for 2017 is- "Listen First - Listening to children and youth is the first step to help them grow healthy and safe."
Answer: A

3.Goa chief minister Manohar Parrikar inaugurated the three-day MODI Fest at Kala Academy in Panaji recently. What is the full form of MODI?
Making of Developed Integrity
Making of Developed Infrastructure
Making of Developed India
Making of Defence Integrity
Making of Defence Infrastructure
3).Goa chief minister Manohar Parrikar inaugurated the three-day MODI Fest (Making of Developed India Festival) at Kala Academy in Panaji. Mr Parrikar said, it’s a programme for taking the achievements of the government to the common people.
Answer: C

4.The Arunachal Pradesh government has decided to increase the retirement age of regular state government employees to _____ years.
62
60
63
65
64
4).The Arunachal Pradesh government has decided to increase the retirement age of regular state government employees to 60 years with effect from first January next year. The state government decided to implement the retirement age of such employees from existing 58 to 60 years.
Answer: B
5.The book named ‘The Emergency-Indian Democracy’s Darkest Hour' launched recently by which of the following person?
Amit Shah
Pranab Mukerji
PM Modi
Venkaiah Naidu
Arun Jaitley
5).Venkaiah Naidu has launched the book which titled 'The Emergency - Indian Democracy’s Darkest Hour'. A book is written by Surya Prakash who is a chairman of Prasar Bharati.
Answer: D

6.Who is the author of the book 'The Emergency - Indian Democracy’s Darkest Hour'?
J P Nadda
Manohar Parrikar
Surya Prakash
Kamesh Niranjan
Rana Pratap
6).Venkaiah Naidu has launched the book which titled 'The Emergency - Indian Democracy’s Darkest Hour'. A book is written by Surya Prakash who is a chairman of Prasar Bharati.
Answer: C

7. Sunil Kakar has been appointed as MD and CEO of which of the following bank?
PNB
HDFC
IDBI
IDFC
BMB
7). IDFC Ltd announced the elevation of its CFO Sunil Kakar as the Managing Director and Chief Executive Officer of the company with effect from July 16 for three years.
Answer: D
8. Which of the following person has won Miss World title in bodybuilding championship recently?
Shakshi Sharma
Bhumika Sharma
Neetha Sharma
Pooja Kumari Phogat
Geetha Kumari Phogat
8). Bhumika Sharma, another Indian has become Miss World in bodybuilding championship. Dehradun’s girl gained maximum points in three categories – individual posing, body posing and fall in that eventually bagged her the Miss World title and the gold medal at the world championship in Venice, Italy. The championship drew 50 competitors from different countries.
Answer: B
9.Surya Prakash has been appointed chairman of which of the following organization recently?
BSNL
IPPB
NPCI
Prasar Bharati
ISRO
9). Surya Prakash has been appointed chairman of Prasar Bharati.
Answer: D

10.Mridula Sinha is the current governor of which of the following state/UT?
Puducherry
Goa
Andaman & Nicobar Islands
Jharkhand
None of these
10).Mridula Sinha is the current governor of Goa.
Answer: B





Do you feel that you are weak in English Section?
Here we are creating a pathway to win the English Section in upcoming IBPS Exams 2017
English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)

For More Current Affairs GK Quiz- Click Here