5 Jul 2017

Important English Questions on Cloze Test (New Pattern) with Detailed Explanation for KVB PO & Upcoming Exams 2017

Important English Questions on Cloze Test (New Pattern) with Detailed Explanation for KVB PO &  Upcoming Exams 2017
Important English Questions on Cloze Test (New Pattern) with Detailed Explanation for KVB PO &  Upcoming Exams 2017:
Dear Readers, Here we have given the Important Practice English Questions on Error Spot with Explanation for Upcoming IBPS PO/Clerk and All other Upcoming Competitive Exams 2017. Candidates those who are preparing for the examination can make use of it.


“We Hope that these Questions will Really Help You in Your Preparation, Follow us daily to get regular updates and Kindly Recommend Our Site To All Your Friends those Who Are Preparing For Competitive Exams

00:00:00

Directions (1-10): In the passage given below there are 5 blanks, each followed by a word given in bold. Even blank has four alternative words given in options (A),(B),(C) and (D). You have to tell which word will best suit the respective blank. Mark (E) as your answer if the work given in bold after the blank is your answer i.e “No change required”.

Is it at all possible to end conflict by increasing, or by (1)[claim] upon, a factor that is called the will? What is conflict, (2)[among] outwardly and inwardly? We can see outwardly the wars, which (3)[is] the result of nationalities, economic pressures and religious and personal prejudices. There have been religious wars right through the world. Then there is the inward conflict, which is (4)[few] more complex. Why is there conflict in us? We are not saying that we should or should not be without conflict. We are examining it, and to examine, we must be very (5)[fine] in our thinking, very acute in our observation; we must be intensely aware in observing the whole nature and the significance of conflict. Why is there conflict? Only when there is pain when there is a contradiction, when pursuit of pleasure is (6)[accept]. When pleasure of ambition is frustrated, then I am conscious of conflict, but (7)[for the sake of] the pleasure of ambition continues without any blockage, I have no sense of conflict at all. There is pleasure in conformity. I want to conform to society because it pays me; it gives me profit. For security, (8)[of] a means of livelihood, to become famous, to be recognized, to be somebody in society, I must conform to the norm, to the pattern (9)[has been set] by society. As long as I am conforming to it completely, which is a great pleasure, there is no conflict; but there is conflict the moment there is a distraction from that (10)[discord].

1). ??
request
demand
require
insisting
No change required
1). Explanation:- ‘Insisting’ will be the correct option as it will merge with the following preposition ‘upon’ to make a phrase ‘insisting upon’ which means to give attention.
Answer: D

2). ??

Either
Or
Both
Along
No change required
2). Explanation:- According to the meaning of the sentence, ‘both’ will be used.
Answer: C

3). ??
Are
Have
Has
Was
No change required
3). Explanation:-‘are’ will be used as per the plural form and tense to be used with the noun.
Answer: A

4). ??
little
very
much
a little
No change required
4). Explanation:- ‘much’ will be used as correct adjective.
Answer: C

5). ??
Clear
Fair
Luminous
BVague
No change required
5). Explanation:- ‘clear’ here, refers to properly defined, which is correct in the sentence.
Answer: A

6). ??
sanction
disown
oppose
denied
No change required
6). Explanation:- ‘denied’ here refers to not following or obeying, which is appropriate in the context.
Answer: D

7). ??
as long as
as well as
since
cause
No change required
7). Explanation:- ‘as long as’ is the correct phrase which will be used in the sentence.
Answer: A

8). ??
on
at
in
for
No change required
8). Explanation:- The correct preposition will be ‘for’.
Answer: D

9). ??
have set
set
setting
will be set
No change required
9). Explanation:- It is a general sentence, in simple form so, ‘set’ will be used.
Answer: B

10). ??
Conformity
Refusal
Resistance
Observance
No change required
10).Explanation:- ‘Conformity’ will be the correct option to be used.
Answer: A