8 Jul 2017

Important English Questions on Cloze Test (New Pattern) with Detailed Explanation for KVB PO & Upcoming Exams 2017


Important English Questions on Cloze Test (New Pattern) with Detailed Explanation for KVB PO &  Upcoming Exams 2017
Important English Questions on Cloze Test (New Pattern) with Detailed Explanation for KVB PO &  Upcoming Exams 2017:
Dear Readers, Here we have given the Important Practice English Questions on Error Spot with Explanation for Upcoming IBPS PO/Clerk and All other Upcoming Competitive Exams 2017. Candidates those who are preparing for the examination can make use of it.


“We Hope that these Questions will Really Help You in Your Preparation, Follow us daily to get regular updates and Kindly Recommend Our Site To All Your Friends those Who Are Preparing For Competitive Exams

00:00:00

Directions (1-10): In the passage given below there are 5 blanks, each followed by a word given in bold. Even blank has four alternative words given in options (A),(B),(C) and (D). You have to tell which word will best suit the respective blank. Mark (E) as your answer if the work given in bold after the blank is your answer i.e “No change required”.

Fashion is one of the last decade’s rare economic success stories. Over the period, the industry (1) [grown] ( 5.5% annually, to now be worth an estimated $2.4 trillion. Yet, 2016 was one of the industry’s ( (2) [more tough] ( years. Terrorist attacks in France, the Brexit vote in the UK and the ( (3) [Elasticity] ( of the Chinese stock market have created shocks ( (4) [in] ( the global economy. At the same time, consumers have become more demanding, more discerning and less predictable in ( (5) [there] ( purchasing behaviour. Yet, this sluggish overall growth masks some big winners: affordable luxury, value, and athletic wear. ( (6) [as to] ( sales growth, the affordable luxury and value sectors outperformed all other segments by one to one and-a-half percentage points. This ( (7) [are] ( consistent with their compound annual growth rate over the last three years, which has been 9% for affordable luxury and 6% for value, the highest of any segment since 2013. Affordable luxury players benefited from consumers trading down from luxury, particularly among Chinese consumers. However, their profit margins are expected to decline, especially after 2016, because of a pricing-arbitrage disadvantage across geographies and ( (8) [changed] ( foreign exchange rates. The value segment continued to grow in 2016, particularly as a consequence of large global players ( (9) [increasing] ( geographically. With its clearly defined value ( (10) [suggestion] (, the value segment has been taking share from discount this year.

1). ??
Have grown
Grew
Will grow
Grow
No change required
1). Explanation:- The sentence demands the perfect past, so ‘grew’ will be correct.
Answer: B

2). ??

Most tough
Tougher
Toughest
Tough
No change required
2). Explanation:- According to the meaning in the sentence, superlative degree of adjective will be used i.e., toughest.
Answer: C

3). ??
Inconsistency
Volatility
Unstable
Dependability
No change required
3). Explanation:-‘Volatility’ here means variability.
Answer: B

4). ??
For
Of
At
To
No change required
4). Explanation:- The correct preposition will be ‘to’.
Answer: D

5). ??
Its
It
Their
Theirs
No change required
5). Explanation:- Here, we are talking about consumers (plural), so the pronoun to be used is ‘their’.
Answer: C

6). ??
As for
About
As regards to
With respect to
No change required
6). Explanation:- The correct phrase will be ‘ with respect to’ which means ‘according to’.
Answer: D

7). ??
Is
Were
Will be
Was
No change required
7). Explanation:- As per the tense in the sentence, ‘is’ will be used.
Answer: A

8). ??
Oscillate
Rise and fall
Remaining
Fluctuating
No change required
8). Explanation:- In this sentence, ‘fluctuating’ gives a proper meaning as per the tense.
Answer: D

9). ??
Enlarging
Developing
Expanding
Multiply
No change required
9). Explanation:- ‘Expanding’ refers to spreading, so it is correct here.
Answer: C

10). ??
Proposition
Proposal
Challenge
Face
No change required
10).Explanation:- ‘Proposition’ will be the correct answer here as it refers to the estimated value in the sentence.
Answer: A