8 Jul 2017

“Mega Static GK Quiz” (Week-1) for Upcoming IBPS Exams 2017

“Mega Static GK Quiz” (150 MCQs) for Upcoming IBPS Exams 2017:
Dear Readers, we have provided Static GK Topics on Daily Basis from (Monday to Friday) and we said on every Saturday we are going to conduct “Mega Static GK Quiz” on the topics that covered in the past week. Here we have given 150 Static GK Questions based on the below topics, candidates can attend the below quiz and this will help to know how much you are strong in the Static GK.

Click Below for Static GK Topics (Day-1 to Day-5):


“Mega Static GK Quiz” Based on (Day-1 to Day-5)

00:00:00

1. January 9 is celebrated as ___________?
World Braille day
world hindi day
Pravasi Bharatiya Divas
World Day - War Orphans
None of these
1).
Answer: C

2. Theme for national youth day__________?

People with Disabilities, Celebrating Together.
Indian youth for development skill and harmony.
Empowering young and future events.
Families,education and well-being.
None of these
2).
Answer: B

3. National girl child day is celebrated on which day______?
Jan 24
Jan 25
Jan 30
Jan 28
None of these
3).
Answer: A

4. National Voters Day is celebrated on which day______?
Jan 24
Jan 25
Jan 30
Jan 28
None of these
4).
Answer: B

5. National Non-Smoking Week(Canada) is on______?
January 1rd week
January 2rd week
January 3rd week
January 4rd week
None of these
5).
Answer: C

6. world cancer day is celebrated on ________?
Feb 1
Feb 2
Feb 3
Feb 4
None of these
6).
Answer: D

7. Safer Internet Day (International)is on_________?
Feb 6
Feb 7
Feb 8
Feb 10
None of these
7).
Answer: C

8. World Wetlands Day is celebrated on__________?
Feb 2
Feb 3
Feb 4
Feb 6
All of the above
8).
Answer: A

9. Feb 14 is celebrated as________?
World Radio Day
Family day
Heritage Day - Heritage Canada
National Donor Day
Raguram Rajan
9).
Answer: D

10. Theme for World Thinking day_______?
Connect Activity Pack
Science and tech for specially abled person
Be the change: Unite for a better internet
Digital Customs: Progressive Engagement
All are correct
10).
Answer: A

11. March 1 is celebrated as____________?
Zero Discrimination Day
World Wild Life Day
National Defense Day
World Hearing Day
Karnataka Vikas Grameena Bank
11).
Answer: A

12. International Women’s Day is celebrated on _______?
May 8
March 8
April 8
August 8
None of the Above
12).
Answer: B

13. Mauritius Day is celebrated on______________?
Jan 12
May 8
May 8
March 12
18%
13).
Answer: D

14. Theme of World TB Day________?
End TB
Unite and kill TB
Unite and end TB
Kill TB
25
14).
Answer: C

15. World Theatre Day is on__________?
Mar 21
Mar 23
Mar 27
Mar 28
75%
15).
Answer: C

16. World Down Syndrome Day is on_________?
Mar 21
Mar 23
Mar 27
Mar 28
None of the above
16).
Answer: A

17. April 1 is celebrated as___________?
Orissa Day
World Autism Awareness Day
National Maritime Day
World Homeopathy Day
None of the above
17).
Answer: A

18. Depression: Let’s Talk is the theme for________?
World Homeopathy Day
World Health Day
National Safe Motherhood Day
World Autism Awareness Day
None of the above
18).
Answer: B

19. B.R. Ambedkar Remembrance Day is on ______?
Apl 12
Apl 13
Apl 14
Apl 15
None of the above
19).
Answer: C

20. . Hear their Voicesis the theme for______?
Civil Services Day
World Heritage Day
Women’s Political Empowerment Day
World Hemophilia Day
None of the above
20).
Answer: D

21. World Hemophilia Day
Hear their Voices
Making New India
Cultural Heritage & Sustainable Tourism
Depression: Let’s Talk
None of the above
21).
Answer: B

22. World Malaria Day is on __________?
Apl 25
Apl 26
Apl 27
Apl 28
None of the above
22).
Answer: A

23. apl 24 is celebrated as_____?
Women’s Political Empowerment Day
World Intellectual Property Day
World Day for Safety and Health at Work
Jallianwallah Baugh Massacre Day
None of the above
23).
Answer: A

24. World Press Freedom Day is on ____?
May 2
May 3
May 4
May 5
None of the above
24).
Answer: B

25. International Nurses Day is celebrated on______?
June 10
May 10
June 12
May 12
None of the above
25).
Answer: D

26. Families, education and well-being is the theme of_____?
World AIDS Vaccine Day
International Families Day
National family day
National wealth day
None of the above
26).
Answer: B

27. World Metrology Day is celebrated on______?
May 17
May 18
May 19
May 20
None of the above
27).
Answer: D

28. May 30 is celebrated as____?
World Telecommunication Day
International Families Day
World No Tobacco Day
National Technology Day
None of the above
28).
Answer: C

29. Blood Donor Day is celebrated on_____?
June 13
June 14
June 15
June 16
None of the above
29).
Answer: B

30. June 21 is celebrated as______?
Earth day
Environmental day
Yoga day
Nurse dar
None of the above
30).
Answer: C

31. World Diabetes Day is on_______?
June 15
June 16
June 26
June 27
None of the above
31).
Answer: D

32. July 1 is celebrated as a_______?Doctor’s Day
Doctor’s Day
World Zoonoses Day
World Population Day
International Day of Innocent Children Victims of Aggression
None of the above
32).
Answer: A

33. August 12 is celebrated as_______?
Quit India Movement Day
International youth Day
World Senior Citizen’s Day
Hiroshima Day
None of the above
33).
Answer: B

34. Sports Day is celebrated on the remebarance of Dhyanchand's Birth Day on________?
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 26
None of the above
34).
Answer: C

35. Coconut Day is cebrated on _____?
Aug 30
Aug 31
sep 1
sep 2
None of the above
35).
Answer: D

36. September 7 is celebrated as______?
Sanskrit Day
Forgiveness Day
National Hindi day
International Literacy Day
None of the above
36).
Answer: B

37. . Reading the Past, Writing the Future is the theme of__________?
International Literacy Day
National Hindi day
Engineers’ Day
National Literacy Day
None of the above
37).
Answer: A

38. World Tourism Day is celebrated on______?
Sep 25
Sep 26
Sep 27
Sep 28
None of the above
38).
Answer: C

39. Freedom is a theme for_______?
World Nature Day
Poetry Day
World Wildlife Day
World Habitat Day
None of the above
39).
Answer: B

40. World Postal Day is celebrated on_______?
Oct 8
Oct 9
Oct 18
Oct 19
None of the above
40).
Answer: B

41. October 12 is celebrated as_____?
National postal day
World Sight day
Indian Air force day
World Calamity Control Day(UN)
None of the above
41).
Answer: B

42. World Food Dayis celebrated on_________?
Oct 6
Oct 9
Oct 16
Oct 19
None of the above
42).
Answer: C

43. Its your story-don’t lose it is the theme for________?
Infantry Day
World Development Information Day
World Day for Audiovisual Heritage
International Animation Day
None of the above
43).
Answer: C

44. World Thrift Day is on_________?
Oct 13
Oct 20
Oct 29
Oct 30
None of the above
44).
Answer: D

45. Nov 1 is celebrated as_______?
Tsunami day
World Interact Day
World Vegan Day
National Integration Day
None of the above
45).
Answer: C

46. World Radiographer Day is on_________?
Nov 4
Nov 8
Nov 12
Nov 16
None of the above
46).
Answer: B

47. world diabetics day is recognized on_______?
Nov 14
Nov 15
Nov 16
Nov 17
None of the above
47).
Answer: A

48. world aids day is on _________?
Oct 30
Nov 1
Dec 1
Dec 2
None of the above
48).
Answer: C

49. December 4 is celebrated as_________?
World Conservation Day
Indian Navy Day
Indian army day
International technology day
None of the above
49).
Answer: B

50. Human Rights Day is on___________?
Dec 7
Dec 8
Dec 9
Dec 10
None of the above
50).
Answer: D

51. Dispur is a capital of__________?
Arunachal Pradesh
Assam
Bihar
Himachal Pradesh
None of the above
51).
Answer: B

52. CM of Arunachal Pradesh_________?
N.Chandrababu Naiduspan>
Sarbananda sonowal
Pema khandu
Padmanaba acharya
None of the above
52).
Answer: C

53. Dr.Raman singh is a CM of which state__________?
Chattisgarh
Bihar
Assam
Goa
None of the above
53).
Answer: A

54. who is governor of Assam_________?
E.S.L.Narasimhan
Padmanaba acharya
Keshari Nath Tripathi
Banwarilal purohit
None of the above
54).
Answer: D

55. who is the CM of goa________?
Nitish kumar
Manohar Parrikar
Mridula sinha
Balram Das Tandon
None of the above
55).
Answer: B

56. Draupati Murmu is a governor of which state_________?
Jharkhand
Assam
Goa
Bihar
None of the above
56).
Answer: A

57. who is the CM of Karnataka__________?
Vijay Rupan
Mehbooba Mufti Sayeed
Siddaramaiah
P.sadasivam
None of the above
57).
Answer: C

58. Om Prakash Kohli is a governor of which state_____?
Madhya Pradesh
Maharastra
Telengana
mehalaya
None of the above
58).
Answer: A

59. C.Vidya Sagar Rao is a governor of which state_________?
Madhya Pradesh
Maharastra
Telengana
mehalaya
None of the above
59).
Answer: B

60. who is the governor of manipur_________?
Banwarilal purohit
Najma heptulla
Nibhay Sharma
Padmanaba acharya
None of the above
60).
Answer: B

61. who is CM of sikkim_______?
Vasundhara Raje Scindia
Captain Amarinder Singh
Pawan Kumar Chamling
Manik Sarkar
None of the above
61).
Answer: C

62. capital of Rajastan_____?
Raipur
Jaipur
Gangtok
Panaji
None of the above
62).
Answer: B

63. CM of Uttar Pradesh_______?
Manik Sarkar
Yogi Adityanath
Ram naik
Tathagata Roy
None of the above
63).
Answer: B

64. Edappadi K Palaniswami is CM of which state__________?
Tamilnadu
Kerala
Andhra Pradesh
Telengana
None of the above
64).
Answer: A

65. capital of uttarkhand______?
Dehradun
Agartala
Kolkata
Aizwal
None of the above
65).
Answer: A

66. who is the governor of west Bengal______?
Trivendra Singh Rawat
Krishan kant paul
Mamata Banerjee
Keshari Nath Tripathi
None of the above
66).
Answer: D

67. In the following which is not union territories_______?
Andaman and nicobar island
Daman & diu
Chandigarh
Goa
None of the above
67).
Answer: D

68. who is the governor of delhi______?
Arvind kejiriwal
Anil baijal
V.P.singh badnor
Jagadish Mukhi
None of the above
68).
Answer: B

69. capital of Lakhshadweep________?
Kavaratti
Daman
Silvasa
Port blair
None of the above
69).
Answer: A

70. V.Narayanasamy is CM of_________?
Tamilnadu
Puducherry
Delhi
Kerala
None of the above
70).
Answer: B

71. 9TH BRICS summit venue___________?
India
China
Russia
Srilanka
None of the above
71).
Answer: B

72. which of the following country is not the member of G-20 summit__________?
China
India
Indonesia
Srilanka
None of the above
72).
Answer: D

73. 12th G-20 summit venue_____?
South Korean
Germany
Argentina
Australia
None of the above
73).
Answer: B

74. recently suspended country of G7 summit(early G8)______?
India
Pakistan
Russia
Indonesia
None of the above
74).
Answer: C

75. How many countries are a active member of SAARC____?
8
7
6
9
None of the above
75).
Answer: A

76. 30th ASEAN Summit 2017 (April) is held on_____?
Goa
China
Philippines
Indonesia
None of the above
76).
Answer: C

77. 11th East Asia Summit 2016 was held at______?
Laos
Singapore
Malaysia
Tokyo
None of the above
77).
Answer: A

78. Which one of the following is not the member of IBSA____?
India
Brazil
South Africa
Srilanka
None of the above
78).
Answer: D

79. 31st APEC Summit 2019 going to held in____?
Malaysia
Chile
Vietnam
Dhaka
None of the above
79).
Answer: B

80. how many countries are the member of BIMSTEC Summits _______?
6
7
8
9
None of the above
80).
Answer: B

81. 4th NSS 2016 was held in______?
Seoul
Washington
Hague
Delhi
None of the above
81).
Answer: B

82. NSS stand for____?
Nuclear security summit
National security summit
Nuclear secret summit
National secret summit
None of the above
82).
Answer: A

83. NATO Summit 2018 going to be in____?
Poland
Belgium
Turkey
Austria
None of the above
83).
Answer: C

84. How many countries are the member os NAM_____?
121
123
122
120
None of the above
84).
Answer: D

85. 19th meeting 2017 UN Climate Change Summit Meeting venue_____?
Germany
Peru
Poland
France
None of the above
85).
Answer: A

86. Feroz Shah Kotla Ground located in____?
Assam
Delhi
Maharastra
Bangalore
None of the above
86).
Answer: B

87. Wankhede Stadium located in_____?
Mumbai
Kolkata
Chennai
hyderabad
None of the above
87).
Answer: A

88. Sardar Vallabhbhai Patel Stadium located in_________?
Gujarat
Punjab
Chennai
Banglore
None of the above
88).
Answer: A

89. Holkar Cricket Stadium located in_________?
Madhya Pradesh
Maharastra
Assam
Bihar
None of the above
89).
Answer: A

90. Indira Gandhi Stadiumlocated in_______?
Madhya Pradesh
Maharastra
Assam
Bihar
None of the above
90).
Answer: B

91. The Lords located in_____?
Australia
London
Leeds
USA
None of the above
91).
Answer: B

92. Trent Bridge located at________?
Manchester
Kensington
Nottingham
Warwickshire
None of the above
92).
Answer: C

93. Rose Bowl Cricket Stadium is located at______?
Leeds
Southampton
Auckland
Wellington
None of the above
93).
Answer: B

94. Queen’s Park Oval located at______?
Gauteng
Galle
Trinidad
Cape Town
None of the above
94).
Answer: C

95. Gachibowli Stadium located at ____?
Bangladesh
Srilanka
Indonesia
India
None of the above
95).
Answer: B

96. Harringay Stadium is in ______?
US
UK
India
china
None of the above
96).
Answer: B

97. Stadium Badminton Cheral Jalan Cheras Taman Pertama located in_____?
Malaysia
Singapore
Indonesia
japan
None of the above
97).
Answer: A

98. Honda Center is in____?
California
Changzhou
Tokyo
Glasgow
None of the above
98).
Answer: A

99. Estadio do Maracanã located in_______?
Brazil
Spain
Italy
Malaysia
None of the above
99).
Answer: A

100. . Estadio Monumental is in_________?
Russia
England
Germany
Peru
None of the above
100).
Answer: D

101. Luzhniki Stadium is in______?
Luzhniki Stadium is in______?
England
England
Peru
None of the above
101).
Answer: A

102. Stade de France is in______?
Spain
France
Australia
Iran
None of the above
102).
Answer: B

103. Wembley Stadium is in_____?
Russia
England
Germany
Peru
None of the above
103).
Answer: B

104. Salt Lake Stadium is in______?
Japan
Indonesia
China
India
None of the above
104).
Answer: D

105. Indira Gandhi Athletic Stadium is in___?
West Bengal
Kerala
Assam
Telengana
None of the above
105).
Answer: C

106. Baichung Stadium is located in________?
Nagalang
Bihar
Jharkhand
Sikkim
None of the above
106).
Answer: D

107. . Rungrado May Day Stadium is located in_______?
South korea
North korea
USA
londan
None of the above
107).
Answer: B

108. Weingart Stadium is located in_______?
Germany
California
Georgia
Atlanta
None of the above
108).
Answer: B

109. Hellinikon Olympic Hockey Centre is in_____?
Spain
France
Greece
USA
None of the above
109).
Answer: C

110. Mayor Radhakrishnan Stadium is in__________?
Delhi
Hyderabad
Kerala
Tamil nadu
None of the above
110).
Answer: D

111. Court Philippe Chatrier is located in______?
Spain
France
Greece
USA
None of the above
111).
Answer: B

112. Rod Laver Arena is in______?
Spain
France
Australia
Iran
None of the above
112).
Answer: C

113. . Royal Albert Hall is located in_____?
UK
Netherland
China
Pakistan
None of the above
113).
Answer: A

114. National Tennis Stadium is in______?
India
China
Srilanka
Malaysia
None of the above
114).
Answer: B

115. Netaji Indoor Stadium is located in____?
Bihar
Uttar Pradesh
Kolkata
Bhopal
None of the above
115).
Answer: C

116. Parichha Dam is on which state_________?
Assam
Uttar Pradesh
Uttarkhand
Karnataka
None of these
116).
Answer: B

117. Rihand River and Son River is on which state_________?
Assam
Uttar Pradesh
Telengana
Karnataka
None of the above
117).
Answer: B

118. Govind Ballabh Pant Sagar Dam is on ________?
Betwa River
Ganga river
Krishna river
Rihand river
None of the above
118).
Answer: D

119. Kallanai Dam is on which state_____?
Tamil nadu
Karnataka
Andhra Pradesh
Telengana
None of the above
119).
Answer: A

120. Sileru River is on which state_____?
Maharastra
Madhya Pradesh
Orissa
Assam
None of the above
120).
Answer: C

121. Hirakud Dam is located on the river______?
Mahanathi
Indravathi
Vaigai
Kavery
None of the above
121).
Answer: A

122. Aliyar Reservoir is on which state_______?
Maharastra
Tamilnadu
Kerala
West bengal
None of the above
122).
Answer: B

123. In the following which one belong to different state_______?
Willingdon
Stanley
Chittar
Jalaput
None of the above
123).
Answer: D

124. Yeldari Dam is on which state_________?
Maharastra
Tamilnadu
Kerala
West bengal
None of the above
124).
Answer: A

125. Mulshi Dam is on _______?
Bhima River
Pawna River
Mula River
Koyna River
None of the above
125).
Answer: C

126. Bhandardara Dam is on__________?
Girna and Godavari River
Arthur Lake
Vaitarna River
Bhogawati River
None of the above
126).
Answer: B

127. Dindi Reservoir is on _______?
Godavari
Kavery
Krishna
Koyna
None of the above
127).
Answer: C

128. Srisailam Dam is on which state_______?
Andhra pradhesh
Telengana
Kerala
Bihar
None of the above
128).
Answer: A

129. Dummaguden Dam is on______?
Godavari
kavery
Krishna
Koyna
None of the above
129).
Answer: A

130. Galeru Nagari is on which state_______?
Tamilnadu
Jharkhand
Andhra Pradesh
Chattisgarh
None of the above
130).
Answer:C

131. Rangit Damis on which state______?
Tamilnadu
Jharkhand
Sikkim
Orissa
None of the above
131).
Answer: C

132. Ranganadi Dam is on which state_______?
Chandigarh
Orissa
Arunachal Pradesh
Himachal Pradesh
None of the above
132).
Answer: C

133. Dhanikhari is on ___________?
Chandigarh
Andaman and Nicobar Island
Daman & Diu
Puducherry
None of the above
133).
Answer: B

134. Dudhawa Dam is on _________?
Mahanathi
Godavari
Kavery
Tapti
None of the above
134).
Answer: A

135. Dharoi Dam is located at_____?
Mitti
Tapti
Krishna
Banas
None of the above
135).
Answer: D

136. Which one of the following is on Chenab River______?
Salal Project
Chutak Hydroelectric Project
Dumkhar Hydroelectric Dam
Gobind Sagar Reservoir
None of the above
136).
Answer: A

137. Maharana Pratap Sagar Reservoir is on state_________?
Himachal Pradesh
Madhya Pradesh
Kerala
Orissa
None of the above
137).
Answer: A

138. Maithon Dam is on__________?
Damodar River
Subarnarekha River
Sharavathi River
Barakar River
None of the above
138).
Answer: D

139. Linganamakki dam is on which state________?
Tamilnadu
Kerala
Telengana
Karnataka
None of the above
139).
Answer: D

140. Panchet Dam is on________?
Tapti
Mahanathi
Sutlej
Damodhar
None of the above
140).
Answer: D

141. Banasura Sagar Dam located in state of __________?
Chalakudy River
Malampuzha River
Kali River
Krishna River
None of the above
141).
Answer: A

142. Peechi Dam is in which state________?
Tamilnadu
Kerala
Assam
Orissa
None of the above
142).
Answer: B

143. Which of the following is not in the same state________?
Idukki Dam
Kundala Dam
Barna Dam
Mullaperiyar Dam
None of the above
143).
Answer: C

144. Indirasagar Project is on which river______?
Narmada River
Godavari
Krishna
Kavery
None of the above
144).
Answer: A

145. Jaikwadi Dam is on which river________?
Narmada River
Godavari
Krishna
Kavery
None of the above
145).
Answer: B

146. Panshet Dam is in which state________?
Maharastra
Orissa
Manipur
Assam
None of the above
146).
Answer: A

147. Manair Dam is in which state______?
Maharastra
Orissa
Manipur
Assam
None of the above
147).
Answer: A

148. Khadakwasla Dam is located in_____?
Manair River
Mutha River
Vaitarna River
Bhogawati River
None of the above
148).
Answer: B

149. Soolagiri Chinnar Reservoir is in state of_________?
Maharastra
Madhya Pradesh
Tamilnadu
Kerala
None of the above
149).
Answer: C

150. Tipaimukh Dam is on________?
Kavery, Tamilnadu
Penna, Kerala
Ganga, Uttar Pradesh
Barak, Manipur
None of the above
150).
Answer: D