General Awareness Questions Asked in NICL AO Mains Exam– 2nd July 2017

    General Awareness Questions Asked in NICL AO Mains Exam– 2nd July 2017
    Dear Readers, here we have given the General Awareness Question asked in NICL AO Mains Examination 2017. The Exam was held on 2nd July 2017. Candidates those who are preparing for the Examination can use this material.

    GK Questions Asked in NICL AO Mains Exam 2017
    1). 20th June Observed as ______?
    Answer:World Refugee Day

    2). Kampala capital of ______?
    Answer:Uganda

    3). Where is Dudhwa National Park is Located ?
    Answer:Terai, Uttar Pradesh

    4). Marcelo Rebelo de Sousa is President of which country ?
    Answer:Portugal

    5). What is the allocation of Scheme MGNREGA in Union Budget?
    Answer:Rs 48,000 crore

    6). What is I stands for in TIES?
    Answer:TradeInfrastructure for Export Scheme 

    7). What is S stands for in FSDC?
    Answer:FinancialStability and Development Council

    8). What is Largest Petrochemical Company in the World?
    Answer:BASF

    9). What is the male literacy rate in Census 2011?
    Answer:82.14%

    10). Which is the First Underwater Metro Tunnel in India?
    Answer:Howrah-Kolkata

    11). Pension Scheme is Regulated by ______?
    Answer:PFRDA

    12). What are the Banks has shares of IndiaLife Insurance ?
    Answer:Bank of Baroda (44%) and Andhra Bank (30%)

    13). 11th North East Business Summit (NEBS) was held at _____?
    Answer:New Delhi