Important Practice English Questions on Error Spot with Detailed Explanation for NICL AO& Upcoming Exams 2017

Important Practice English Questions on Cloze Test with Detailed Explanation for SBI PO/RBI Grade B/NICL AO& Upcoming Exams 2017
Important Practice English Questions on Error Spot with Detailed Explanation for NICL AO& Upcoming Exams 2017:
Dear Readers, Here we have given the Important Practice English Questions on Error Spot with Explanation for Upcoming IBPS PO/Clerk and All other Upcoming Competitive Exams 2017. Candidates those who are preparing for the examination can make use of it.

“We Hope that these Questions will Really Help You in Your Preparation, Follow us daily to get regular updates and Kindly Recommend Our Site To All Your Friends those Who Are Preparing For Competitive Exams



00:00:00


Directions (Q. 1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e).


1.Your smile affirm (a)/ your awareness and(b)/ determination to lie (c)/ in peace and joy. (d)/ No Error(e)

(a)

(b)
(c)
(d)
(e)

1). The sentence is a general sentence in the present simple tense, so verb will have ‘es/s’ with it i.e., affirms.
Answer: A

2.The ruling should have come a (a)/ long time ago keep at mind(b)/ general welfare, peace and(c)/ harmony in the country. (d)/ No Error(e)

(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
2). The phrase ‘keeping in mind’ is wrongly used in this part of the sentence.
Answer: B


3. The development should also(a)/ pave the way to nurture (b)/ facility in sports to(c)/ flourish in the country. (d)/ No Error(e)

(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
3). ‘Facility’ will be in plural and the preposition used here ‘in’ will be replaced by ‘for’.
Answer: c


4.The people who inhabited(a)/ Harappan sites are believed(b)/ to had been dark-skinned and (c)/ spoken a non-Aryan language. (d)/ No Error(e)

(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
4). ‘Had’ will be preplaced by ‘have’ as the noun is in plural form.
Answer: C

5.Being part of the Indian Union has brought(a)/ not only material wealth to the south but too (b)/ cultural wealth that has come with the(c)/ meeting of peoples, thus immeasurably enriching our lives. (d)/ No Error(e)

(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
5). ‘Too’ will be replaced by ‘ also because ‘too’ is used at the end of the sentence and ‘also’ is used as the connector.
Answer: B


6.The party sensed the mood in(a)/ their favour in Punjab and decided to field(b)/ anyone, even with dubious(c)/ credentials, as party nominee. (d)/ No Error(e)

(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
6). The noun ‘party’ is singular as it form a group but is used as a single entity, and the pronoun used here ‘their’ is incorrect. ‘its’ will come.
Answer: B


7. True women empowerment (a)/ will have come about (b)/ only when society (c)/ learns to behave. (d)/ No Error(e)

(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
7). The use of helping verb is wrong in the sentence. ‘have’ will be eliminated.
Answer: B

8.It is strange that such a prominent (a)/ economist has approved the party(b)/ manifesto when the government (c)/ is reeling underneath huge debt. (d)/ No Error(e)

(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
8). The preposition ‘underneath’ is wrong, ‘under will come.
Answer: D

9. In spite of the big rising in the share (a)/ of international trade of India, it (b)/ could not create the (c)/ opportunities for job generation. (d)/ No Error(e)

(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
9).It is a general sentence, and the verb in ‘ing’ form i.e., ‘rising’ is incorrect. ‘Rise’ will be used.
Answer: A

10.The common movie goers are really (a)/ saturated with the over abundance (b)/ of man- woman love leaded to(c)/ a well predictable conclusion.(d)/ No Error(e)

(a)
(b)
(c)
(d)
(e)
10). The sentence is in present tense, so instead of ‘leaded’, ‘leading’ will come.
Answer: C

Do you feel that you are weak in English Section?
Here we are creating a pathway to win the English Section in upcoming IBPS Exams 2017
English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)
English Learning Session :– (Day-4)
English Learning Session :– (Day-5)
English Learning Session :– (Day-6)
English Learning Session :– (Day-7)