Practice Aptitude Questions For NICL AO& RBI Grade B 2017 (Number Series)

Practice Aptitude Questions For NICL AO& RBI Grade B 2017 (Number Series):

Dear Readers, Important Practice Aptitude Questions for NICL AO& RBI Grade B 2017 Exams was given here with Solutions. Aspirants those who are preparing for Bank exams& all other Competitive examination can use this material.



00:00:00

Directions (1-10): What should come in place of questions mark (?) in the following number series

1.800, 160, 48, 19.2, 9.6, ?

5.76
6.38
5.24
4.96
4.76

1). The series is × 0.2, × 0.3, × 0.4, × 0.5, × 0.6...
Answer: A

2. 62, 177, 512, 1507, 4482, ?

13399
13397
13394
13395
13400
2). The series is × 3 – 9, × 3 – 19, × 3 – 29...
Answer: B


3.21, 12342, 22543, 30824, 37385, ?

42322
42524
42424
42430
42426
3).The series is + (111)^2, + (101)^2, + (91)^2, + (81)^2...
Answer: E


4.20, 25, 42, 85, 174, 335, ?

550
560
600
636
625
4). The series is + 1^3 + 2^2, + 2^3 + 3^2, + 3^3 + 4^2...
Answer: C


5.365, 728, 2160, 8532, 42340, ?

253180
263580
243525
253290
273485
5). The series is – 1^3 × 2, – 2^3 × 3, – 3^3 × 4...
Answer: D


6.12, 24, 44, 74, 116, ?

185
172
166
180
169
6). The series is + (4 × 3), + (5 × 4), + (6 × 5), + (7 × 6), + (8 × 7)
Answer: B


7. 6, 28, 110, 476, 2426, ?

14612
14812
14712
14112
14512
7). The series is ×2 + 16, ×3 + 26, ×4 + 36, ×5 + 46, × 6 + 56
Answer: A


8. 15, 115, 126, 270, 283, 479, ?

552
567
576
500
None of these
8). The series is 10^2, +11, +12^2, +13, +14^2, + 15
Answer: E


9.23, 312, 673, 1114, 1643, ?

2048
2280
2268
2401
2309
9).The series is +17^2, +19^2, +21^2, +23^2, + 25^2
Answer: C

10.15, 57, 168, 417, 942, ?

1964
1844
2025
2019
2156
10). The series is ×2 + 27, ×2 + 54, ×2 + 81, ×2 + 108, ×2 + 135
Answer: D

     
English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)

More Practice Aptitude Questions for Upcoming Exams - Click Here