Practice English Questions for Upcoming Exams 2017 (Sentence Rearrangement& Cloze Test)

    Practice English Questions With Explanation for Upcoming Exams 2017 (Error Spot)

    [Dated: 22nd May] Practice English Questions for Upcoming NICL AO Exam 2017 (Sentence Rearrangement& Cloze Test) Set-13

    Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming Exams 2017. Candidates can use this material for their preparations.


    https://www.youtube.com/channel/UC-2Ga6vFz3l4Q-O0jFVnIIg

    Directions (Q. 1-5): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
     (A) Headquartered in Ahmedabad, Gujarat, Supernova caters to both the Indian as well as the global market.
    (B)These days Supernova is producing world-class silent DGs tuned for dba noise levels in the 7.5-2250 kVA range.
    (C)Supernova is among India’s most powerful corporate houses influencing thestatus quo of power demand and supply.
    (D)Further, the Ahmedabad plant also manufactures sound-proof enclosures to comply with the latest Central Pollution Control Board (CPCB) norms.
    (E)Created in 1985, the company has a conspicuous legacy of 31 years in offering the complete spectrum of superior-quality gensets.
    (F)The company also has two in-house state-of-the-art integration facilities located in Ahmedabad and Silvasa.

    1). Which of the following would be the FIRST sentence after rearrangement?
    a)  A
    b)  B
    c)  C
    d)  D
    e)  E

    2). Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement?
    a)  E
    b)  A
    c)  F
    d)  C
    e)  D

    3). Which of the following would be the THIRD sentence after rearrangement?
    a)  F
    b)  C
    c)  D
    d)  A
    e)  B

    4). Which of the following would be the FOURTH sentence after rearrangement?
    a)  D
    b)  F
    c)  C
    d)  B
    e)  A

    5). Which of the following would be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
    a)  A
    b)  B
    c)  E
    d)  D
    e)  F

    Directions (Q. 6-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningful.
    Gone are the days when the Economic Survey used to be a dull listing of facts and figures,(6) for the first chapter on the(7)forward. Surveys have(8) into a lengthy but lively debate on challenges, current economic wisdom, the global(9) and desirable policy alternatives. The 2016-17 Survey takes this trend to a new level and(10) study long after the Budget rush.
    6).
    a)  not
    b)  without
    c)  exempt
    d)  except
    e)  released
    7).
    a)  looking
    b)  way
    c)  going
    d)  step
    e)  think
    8).
    a)  evolved
    b)  progressed
    c)  enlarged
    d)  halted
    e)  unfolded
    9).
    a)  chat
    b)  talk
    c)  memoir
    d)  treaty
    e)  discourse
     10).
    a)  gains
    b)  rates
    c)  deserves
    d)  worth
    e)  wants

    Answers:
    1)c   2)a   3)d   4)b   5)b   6)d   7)b   8)a   9)e   10)c

    Explanation:
    Directions (Q. 1-5):

    CEAFDB
    More Practice English Questions for Upcoming Exams – Click Here