Practice English Questions for Upcoming Exams 2017 (Sentence Rearrangement& Sentence Improvement)

    Practice English Questions With Explanation for Upcoming Exams 2017 (Error Spot)

    [Dated: 26th May] Practice English Questions for Upcoming NICL AO Exam 2017 (Sentence Rearrangement& Sentence Improvement) Set-17

    Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming Exams 2017. Candidates can use this material for their preparations.


    https://www.youtube.com/channel/UC-2Ga6vFz3l4Q-O0jFVnIIg
    Directions (Q. 1-5) :Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.                                                                                                                                 (A) Assuming that all these reasons are true, the fact remains that there is an urgent need to check the accelerated costs and initiate suitable measures.
    (B)Some people attribute it to the increasing greediness among the medicos.
    (C)The impact of these measures will be visible only after a considerable passage of time.
    (D)Healthcare costs have been skyrocketing in our country.
    (E)The measures include yoga classes with emphasis on physical and mental exercises and also change in food habits.
    (F)Certain others feel that it is because of drastic changes in people’s lifestyle and eating habits.

    1).Which of the following would be theFIRST statement after rearrangement ?
    a)  A
    b)  B
    c)  C
    d)  D
    e)  E

    2).Which of the following would be theSECONDstatement after rearrangement ?
    a)  A
    b)  B
    c)  C
    d)  D
    e)  E

    3).Which of the following would be theFOURTHstatement after rearrangement ?
    a)  A
    b)  B
    c)  C
    d)  D
    e)  E

    4).Which of the following would be theFIFTHstatement after rearrangement ?
    a)  A
    b)  B
    c)  C
    d)  D
    e)  E

    5).Which of the following Would be theSIXTH (LAST) statement after rearrangement ?
    a)  A
    b)  B
    c)  C
    d)  D
    e)  E

    Directions (Q. 6-10):In the following questions, a sentence with four words inboldtype is given. One of these words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, if any. That word is your answer. If all the words given in bold are correctly spelt and also appropriate in the context of the sentence, select ‘All correct’ as your answer.

    6).Thekidnappers asked forransom andthreatened to kill Mr. Gopalan’s son if theirdemands were not met.
    a)  kidnappers
    b)  ransom
    c)  threatened
    d)  demands
    e)  All correct

     7). Rameshspiledjuice all over Raj’snew clothes and did not evencare toapologies.
    a)  spiled
    b)  new
    c)  care
    d)  apologies
    e)  All collect

    8).Ravimet with anaccidant andbroke his leg the day heboughthis new car.
    a)  met
    b)  accidant
    c)  broke
    d)  bought
    e)  All correct

    9).Daisy loved children and so she woulddistribute sweets in anorphanage on herbirthday.
    a)  loved
    b)  distribute
    c)  orphanage
    d)  birthday
    e)  All correct

    10).Roshniwanted toplay with her pet dog and so shestarted throwingtantrums.
    a)  wanted
    b)  play
    c)  started
    d)  tantrums
    e)  All correct

    Answers:
    1)d   2)b   3)a   4)e   5)c   6)e   7)a   8)b   9)b   10)e

    More Practice English Questions for Upcoming Exams – Click Here