Practice Quantitative Aptitude Questions For SBI Clerk 2017& IBPS 2017 Exams (Number Series)

Practice Quantitative Aptitude Questions For SBI Clerk 2017& IBPS 2017 Exams (Simple Interest& Compound Interest)

Practice Quantitative Aptitude Questions For SBI Clerk 2017& IBPS 2017 Exams (Number Series):

Dear Readers, Important Practice Aptitude Questions for SBI Clerk& IBPS Exams 2017 was given here with Solutions. Aspirants those who are preparing for the Bank Examination and other Competitive Examination can use this material.




00:00:00



Directions (1-10): What should come in place of questions mark (?) in the following number series.

1.5, 6, ?, 45, 184

15
12
16
9
None of these

1). The series is 5×1+1, 6×2+2, 14×3×3, 45×4+4, 184×5+5.
Answer: E

2.2, 3, 10, ?, 172

45
39
36
42
None of these
2).The series is 2 × 1+ 1^2, 3 ×2 + 2^2, 10 ×3 + 3^2, 39×4+4^2, 172×5+5^2.
Answer: B


3.8, 4, 6,?, 52.5

9
12.5
15
16
None of these
3).The series is 8×.5, 4×1.5, 6×2.5, 15×3.5, 52.5× 4.5
Answer: C


4.37, 84, 260, ?, 5234

306
512
1146
1046
None of these
4).The series is 37×2+10, 84×3+8, 260×4+6, 1046×5+4, 5234×6+2.
Answer: D

5.7, 15, ?, 63, 127

31
29
33
32
None of these
5).The series is 7×2+1, 15×2+1, 31×2+1, 63×2+1, 127×2+1.
Answer: A


6.3, ?, 2, 33, 88, 505, 2940

8
1
-2
6
None of these
6).The series is ×1 + 1 ×5, ×2 – 2 ×7, ×3 + 3 ×9, ×4 – 4 × 11, ....
Answer: A


7.6, 10.5, 23, 60, ?, 644, 2580

163
183
202
192
None of these
7).The series is ×1.5 + 1.5, ×2 + 2, ×2.5 + 2.5, ×3 + 3, ....
Answer: B

8.5, 12, 60, 340, 1684, ?, 20164

4036
4046
6724
6512
None of these
8).The series is ×8 – 28, ×7 – 24, ×6 – 20, ×5 – 16, ...
Answer: C

9. 5, 1, 3, 5, 21, ?, 607

97
109
99
103
None of these
9).The series is ×1- 2^2 , ×2+1^2 , ×3- 2^2 , ×4+1^2 , ....
Answer: E

10.5, ?, 14, 56, 39.20, 156.80, 109.76

1
10
15
20
None of these
10).The series is ×4 and ×7/10 alternately.
Answer: D

English Learning Session :– (Day-1)
English Learning Session :– (Day-2)
English Learning Session :– (Day-3)


More Practice Aptitude Questions for Upcoming Exams 2017 -Click Here