SBI Clerk 2016-Practice English Questions (Fill Ups)

    SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
    SBI Clerk 2016– Practice English Questions (Fill UpsSet-71:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (1-10): Pick out the most effective pair of words to from the given pair of words to make the sentences meaningfully complete.
    1).When interpersonal problems __________ but are not dealt with, the organisation’s productivity inevitably__________.
    a)  Surfaces… develops
    b)  Focus… increases
    c)  Establish… projects
    d)  Develop… exhibits
    e)  Exist… diminishes


    2).Participative management, in which everyone has _____ in a decision that a leader then makes, is a mechanism for _____ employees.
    a)  share … protecting
    b)  value … thwarting
    c)  motivation … involving
    d)  reward … stimulating
    e)  input … empowering


    3).Lack of _____is basic to good teamwork but our ability to work with others depends on our _____
    a)  rigidity … compatibility
    b)  dogmatism … motivation 
    c)  professionalism…vulnerability
    d)  Positivism … flexibility
    e)  consideration … acumen


    4).Complete and constant openness is a notion that can be _____ to absurdity. Am l ____ to stop everyone on the street and tell them my reaction to their appearance?
    a)  consigned … communicated
    b)  reduced … required
    c)  attributed … requested ‘
    d)  projected …  destined
    e)  subjected … confined


    5).When organisations _______ creativity and risk-taking, the usual method of maintaining order and ________ am indeed shaken.
    a)  encourage … decorum
    b)  exhibit … durability
    c)  Propose … humility
    d)  enhance … supply
    e)  propagate …  production


    6).When l am an autocrat. l am _________ in the extreme. My direct method is to ________ power and control.
    a)  perfectionist … explore
    b)  autocratic … engulf
    c)  dominating … seek
    d)  possessive … reject
    e)  elaborate … develop


    7).The fear _______ with feeling incompetent is the fear of being humiliated, embarrassed and _______ .
    a)  endowed … criticized
    b)  afflicted … downtrodden
    c)  consistent … damaged
    d)  associated … vulnerable
    e)  imbued … exposed


    8).Gopal was frustrated with Sundar. who would not _______ himself to a deadline. Sundar claimed he was working well without a deadline, but Gopal ________ and finally prevailed.
    a)  encourage … enforced
    b)  inculcate … ordered
    c)  cooperate … stipulated
    d)  commit … persisted
    e)  declared … pressurised


    9).l am not easily ________ by pressure that would interfere with accomplishing the goals of my unit. l stick to my _______ .
    a)  pessimistic … views
    b)  swayed … convictions
    c)  discouraged … achievements
    d)  empowered … organization
    e)  demurred … projections


    10).Coercion sometimes leads to the _______ of short-term goals, but its drawbacks far its advantages ________ .
    a)  realization … damage
    b)  appreciation … percolate
    c)  accomplishment … outweigh
    d)  achievement … crumble
    e)  destination … magnify

    Answers:
    1). e) 2). a) 3). a) 4). b) 5). a)  6). c) 7). c) 8). d) 9). b) 10). c)
     
       

    For More Practice English Questions- Click Here