SBI Clerk 2016-Practice English Questions (Sentence Rearrangement)

    SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
    SBI Clerk 2016– Practice English Questions (Sentence RearrangementSet-69:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions: (Q.No 1-5). Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E)and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the question given below.

    (A)The belief that whatever the God did was for the good of human beings served as a great consolation to people when a natural calamity fell upon them.
    (B)Our forefathers had deep faith in God and religion which is missing in the present generation.
    (C)But now those spiritual beliefs have more or less gone.
    (D)In the past, religious faith used to be a great prop to human beings in times of distress or misfortune.
    (E)As a result of scientific discoveries, we find it difficult now to believe in the existence of God, in the soul, or in a life after death.
    (F)The difficulties, disappointments and failures were attributed to God’s will and people bowed without much questioning.

    1).Which of the following would be theTHIRDsentence after rearrangement ?
    a)  D
    b)  A
    c)  E
    d)  C
    e)  F

    2).Which of the following would be theLAST (SIXTH)sentence after rearrangement ?
    a)  A
    b)  F
    c)  D
    d)  C
    e)  B

    3).Which of the following would be theFOURTHsentence after rearrangement ?
    a)  B
    b)  A
    c)  C
    d)  D
    e)  E

    4).Which of the following would be theFIFTHsentence after rearrangement ?
    a)  C
    b)  B
    c)  E
    d)  A
    e)  F

    5).Which of the following would be theSECONDsentence after rearrangement ?
    a)  D
    b)  C
    c)  E
    d)  B
    e)  A


    Directions: (Q.No 6-10). Rearrange the following seven sentences (A), (B), (C), (D), (E) ,(F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the question given below.

    (A)Then, fulfill that dream, with the help we offer. 
    (B)Are you willing to set goals that will move you towards making that dream a reality?
    (C)But, for those who are willing to dream big.
    (D)This book seeks to challenge people who are willing to dream.
    (E)I want to ask you two questions
    (F)I offer this, not for the already-achieved or those who think of themselves as hopeless.
    (G) Are you willing to dream of doing great things?

    6).which of the following will be theFOURTHsentence
    a)  D
    b)  A
    c)  C
    d)  G
    e)  B

    7).which of the following will be theFIRST sentence?
    a)  B
    b)  G
    c)  E
    d)  D
    e)  C

    8).which of the following will be theTHIRD sentence?
    a)  C
    b)  E
    c)  G
    d)  D
    e)  B

    9).which of the following will be theLAST sentence?
    a)  D
    b)  C
    c)  B
    d)  A
    e)  G

    10).which of the following will be theSIXTH sentence?
    a)  C
    b)  D
    c)  E
    d)  F
    e)  G

    Answers :
    1). a)  2). d)  3). b)  4). e) 5). c) 6). b) 7). c) 8). e) 9). b) 10). d)
    Direction (01 to 05): BEDAFC
    Direction (06 to 10): EGBADFC

     
       

    For More Practice English Questions- Click Here