SBI / IBPS PO-Practice English Questions (Error Spot) set- 14

    SBI / IBPS PO-Practice English Questions (Error Spot) set- 14:

    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI PO/IBPS/Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    Directions (Q. 1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is e) i.e. ‘No Error’. (Ignore the errors of punctuation, if any).
    1).They are scheduleda)/ a meeting today tob)/ accept the resignationc)/ of the Director.d)/ No errore).
    2).The launch ofa)/ the new products wasb)/ delayed which resultedc)/ in heavily losses.d)/ No errore).
    3).The Chairman has promiseda)/ to sanctionb)/ the necessary funds toc)/ modernize the factory.d)/ No errore).
    4).The company has decideda)/ to invest inb)/ one crore rupeesc)/ in new technology.d)/ No errore).
    5).The success of thea)/ merger of the twob)/ banks is dependencec)/ on various factors.d)/ No errore).
    6).The meeting taken placea)/ when you wereb)/ at a conferencec)/ in Delhi last month.d)/ No errore).
    7).Most companies neglecta)/ to spent noneb)/ of their resourcesc)/ on training older employees.d)/ No errore).
    8).Even today there area)/ several million peopleb)/ who do not havec)/ access of banking services.d)/ No errore).
    9).We are stilla)/ waiting for theb)/ committee decision aboutc)/ the pension plan.d)/ No errore).
    10).Ramesh doubts whena)/ he will be readyb)/ for the presentationc)/ in time.d)/ No errore).

    Answer:  
    1).a 2).d 3).e 4).b 5).c 6).a 7).b 8).d 9).b 10).a 


    Explanation:
    1).Replace ‘scheduled’ with ‘organising’ or ‘holding’
    Answer: a)
    2).Change ‘heavily’ to ‘heavy’
    Answer: d)
    3).
    Answer: e)
    4).Delete ‘in’ after ‘invest’
    Answer: b)
    5).Change ‘dependence’ to ‘dependent’
    Answer: c)
    6).Change ‘taken’ to ‘was taking’
    Answer: a)
    7).Change ‘to spend none’ to ‘spending some’
    Answer: b)
    8).Replace ‘of’ with ‘to’
    Answer: d)
    9).Change ‘waiting for’ to ‘awaiting’
    Answer: b)
    10).Change ‘when’ to ‘whether’
    Answer: a)
     


    For More Practice English Questions – Click Here