Aptitude Questions (Number Series) for AAO/SO and Upcoming Exams

Aptitude Questions (Number Series) for Upcoming AAO/SO Exams Set-27
Aptitude Questions (Number Series) for Upcoming AAO/SO Exams Set-27:
Dear Readers, Important Practice Aptitude Questions for Upcoming AAO/SO Exams was given here with Solutions. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
Directions (Q 01-10): What should come in place of questions mark (?) in the following number series?

1).7, 35, 105, 525, 1575, 7875, ?
a)   39375
b)   23625
c)   11815
d)   15750
e)   None of these

2).0, 5, 24, 75, 152, ?
a)   153
b)   304
c)   308
d)   312
e)   None of these

3).17, 19, 21, 22, 25, 25, 29, 28, ?
a)   31
b)   32
c)   33
d)   34
e)   None of these

4).16, 48, 24, 72, 36, 108, ?
a)   148
b)   196
c)   216
d)   224
e)   None of these

5).2/31, 5/17, 12.5/23, 31.25/19, 78.125/15, ?/11.
a)   156.25
b)   156.3125
c)   234.375
d)   312.5
e)   None of these

6).11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, ?
a)   47
b)   43
c)   41
d)   39
e)   None of these

7).165, 195, 255, 285, 345, ?
a)   375
b)   420
c)   435
d)   390
e)   None of these

8).7, 26, 63, 124, 215, 342, ?
a)   481
b)   511
c)   391
d)   421
e)   451

9).2, 4, 12, 48, 240, ?
a)   1920
b)   960
c)   1080
d)   1440
e)   None of these

10).8, 7, 11, 12, 14, 17, 17, 22, ?
a)   20
b)   22
c)   24
d)   27
e)   None of these
Answers:                         
1). b) 2). a) 3). c) 4). e) 5). e) 6). c) 7). c) 8). b) 9). d) 10). a)


Solutions:

6).All are Prime Numbers
Answer: c
10).There are two series
8, 11, 14, 17, 20 and 7, 12, 17, 22
There for Next number is 20
Answer: a
 For More Aptitude Practice Questions- Click Here

/ 5. Reviews